Oproštaj Bore Poštara od pokojnog košarkaša Sičića; Spasio je KK Zadar od ispadanja… Oproštaj Bore Poštara od pokojnog košarkaša Sičića; Spasio je KK Zadar od ispadanja…
Nakon tragične smrti bivšeg košarkaša Zadra, Josipa Sičića, koji je preminuo danas u Općoj bolnici Zadar, u 44. godini života, bivši vođa Tornada, Boris... Oproštaj Bore Poštara od pokojnog košarkaša Sičića; Spasio je KK Zadar od ispadanja…

Nakon tragične smrti bivšeg košarkaša Zadra, Josipa Sičića, koji je preminuo danas u Općoj bolnici Zadar, u 44. godini života, bivši vođa Tornada, Boris Marin Poštar, kolumnist portala Kalelarga info, oprostio se od njega prisjetivši se jednog davnijeg događaja koji su zauvijek ostali i sjećanju navijača KK Zadra.

“Zbogom dragi Josipe… Adio ti mladi čovječe…

Napustio si nas u svojoj 45.  godini. Mi stariji navijači zadarskog Tornada pamtit ćemo dane i sjećat ćemo se dana kad si na sebi ponosno nosio sveti dres našeg Zadra.

Mi stariji navijači koji pamtimo i ne zaboravljamo sijetit ćemo se, za razliku od novinara koji to nesmiju napisati, i klupskih dužnosnika koji to nesmiju reći, sada nešto istinito što neupućena javnost mora znati, isto kao i mladi tada nerođeni mladići, koji danas prate Zadar. Bila je košarkaška sezona 94/95 godine

Ti si tada igrao za Rijeku… U goste ti je došao naš KK Zadar, skupa s nama, njegovim navijačima.

To je za nas Zadrane bila utakmica života… Zadnja utakmica u sezoni. Ako bi izgubili tu utakmicu ispadamo iz lige. Tada si ti Josipe napravio nešto s čim se do današnjeg dana ne može pohvaliti niti jedan igrač Zadra u njegovoj dugoj povjesti.

Posto je Zadar do samog kraja utakmice gubio utakmicu, a tek minutu do kraja poveo sa pola koša razlike, zadnji napad – minutu do kraja..

Lopta je bila u tvojim rukama, a da je tvoja ekipa tada dala koš naš Zadar… naš i tvoj… ispada iz lige.

Ali ti manirom dobrog momka i čovjeka… manirom Zadrana u srcu… uzeo si loptu u svoje ruke nikom je ne davši… i držao je u svoim rukama, ne pokušavajući dati koš. Samo nek Zadar ostane.

To ti dragi Josipe mi navijači Zadra nikada nismo niti ćemo ti ikada to zaboraviti jer mi smo tada živjeli Zadar, s njim lijegali, s njim se ustajali. I dok god bude živog Bore Poštara, ovakve i slične istinite stvari, bez obzira o komo se radi, izlazit ce u javnost, koliko je god htjeli prikriti, bili to novinari, bili oni koima ovakva istina ne paše.

Zbogom dragi prijatelju… Čuvali te anđeli i svijetlost vječna svijetlila tebi…

Počivao u miru. Za sve ti hvala…

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.