OTVORENA IZLOŽBA TOMISLAVA MARIJANA BILOSNIĆA Povratak tigra OTVORENA IZLOŽBA TOMISLAVA MARIJANA BILOSNIĆA Povratak tigra
U galerijskom prostoru Crkve sv. Petar i Andrija Stari u Zadru, 22. ožujka 2016. otvorena je samostalna izložba „Povratak tigra“ Tomislava Marijana Bilosnića, uglednoga... OTVORENA IZLOŽBA TOMISLAVA MARIJANA BILOSNIĆA Povratak tigra

U galerijskom prostoru Crkve sv. Petar i Andrija Stari u Zadru, 22. ožujka 2016. otvorena je samostalna izložba „Povratak tigra“ Tomislava Marijana Bilosnića, uglednoga hrvatskog književnika i slikara. Izložba je prvotno predstavljena u Galeriji Sv. Katarina Aleksandrijska u Zemuniku, a potom u Gradskoj loži u Zadra i u Hrvatskom centru u Beču.
Riječ je o međunarodnom multimedijalnom projektu u koji su uključene izložbe, video projekcije svih slika iz spomenutoga ciklusa, književne večeri, prezentacije izdanja zbirke pjesama “Tigar” na stranim jezicima i u inozemnim izdanjima (hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom, španjolskom, albanskom, makedonskom, romskom i dr.), te predstavljanje monografskih izdanja Bilosnićeva slikarskog opusa.
Izložba „Povratak tigra“ popraćena je posebnim katalogom, izborom likovnih kritika o Bilosnićevom stvaralaštvu, a koje potpisuju Igor Šipić, Ive Šimat Banov, Nevenka Nekić, Iva Korbler, Sanja Knežević, Milan Bešlić i Vinko Srhoj.
Bilosnićev slikarski ciklus „Povratak tigra“ nastavak je njegova slikarskog izraza u ulju na kartonu, odnosno nastavak slikarskog izričaja započeta s „Pollockovom svjetlošću“. Riječ je o slikama velikih formata snažne kolorističke ekspresije.
Izložba „Povratak tigra“ otvorena je do kraja travnja.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.