Paški sir MIH sirane Kolan dobio prvi certifikat za Paški sir od Biotechnicona Paški sir MIH sirane Kolan dobio prvi certifikat za Paški sir od Biotechnicona
MIH sirana Kolan je uspješno, skupa sa svim svojim kooperantima, prošla sve faze procesa kontrole i certifikacije Paškoga sira, te je bez ikakvih nesukladnosti... Paški sir MIH sirane Kolan dobio prvi certifikat za Paški sir od Biotechnicona

MIH sirana Kolan je uspješno, skupa sa svim svojim kooperantima, prošla sve faze procesa kontrole i certifikacije Paškoga sira, te je bez ikakvih nesukladnosti ispunila sve uvjete navedene od strane Udruge proizvođača Paškoga sira u specifikaciji proizvoda.

Sukladno tome, danas je upravo Paški sir MIH sirane Kolan dobio prvi certifikat za Paški sir (ZOI), izdan od strane Biotechnicona.

Ovo je povijesni trenutak za otok Pag u kojem je Paški sir konačno dobio ono što zaslužuje. Zaštićen je od strane Ministarstva poljoprivrede RH, što je najveća razina zaštite izvornosti proizvoda koja postoji u Republici Hrvatskoj, izvršena prema svim standardima EU, a sljedeći cilj je upravo zaštita na razini Europe. Paški sir je od danas u samoj eliti sireva, ne samo na europskoj, već i na svjetskoj razini.

Ova oznaka daje poseban značaj kontroli proizvodnje Paškoga sira. Obilježja ovakvog jednog certificiranog proizvoda su jasno definirane sirovine, detaljan opis gotovog proizvoda, striktno geografsko područje proizvodnje, dokaz o porijeklu Paškoga sira, kakvoća i ostale strogo definirane karakteristike proizvoda.

Farma-1024x683

Zriona-1024x683

Paški sir-1024x1115

Ivan Pažanin-1024x682

  • Anonimno

    24. ožujka 2019. #1 Author

    O kvaliteti Paskog sira u nas suvisno je raspravljati ali vrijedi raspravljati o cijeni.
    Nije li cijena od 200 i vise kuna po kilogramu malo previse za domaceg pitrosaca ? Ne podrzavam taj ” elitizam” u cjeni sira jer oni plitkog dzepa ostaju debelo prikraceni za ovaj prekrasni hrvatski proizvod !

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.