PLEMENITO Obitelj Anđelke Predovan donirat će njene organe i spasiti nekoliko života! PLEMENITO Obitelj Anđelke Predovan donirat će njene organe i spasiti nekoliko života!
Jedan telefonski poziv Draženu Predovanu iz Vrsi prije dvanaest dana srušio je cijeli njegov svijet. Majka mu je javila da su u prometnoj nesreći... PLEMENITO Obitelj Anđelke Predovan donirat će njene organe i spasiti nekoliko života!

Jedan telefonski poziv Draženu Predovanu iz Vrsi prije dvanaest dana srušio je cijeli njegov svijet. Majka mu je javila da su u prometnoj nesreći teško nastradale njegova supruga Anđelka i petogodišnja  kći Iva. U razgovoru za Zadarski list kazao je:

– Bio sam u Zagrebu kod liječnika jer imam ozbiljnih zdravstvenih problema, ali sam se odmah uputio u Zadar. Obje su bile kritično, a liječnici  nisu bili optimistični. U nedjelju navečer dogodilo se i ono najgore. Liječnica sa zadarskog JIL-a izrazila mi je sućut i kazala kako je mojoj supruzi mozak mrtav i da zapravo povratka nema. Potom me upitala za  donaciju njezinih organa. Bio je za mene to novi šok. Morao sam razmisliti, popričati s obitelji… Ubrzo smo donijeli odluku i pristali, ispričao  nam je Dražen, suprug u prometu stradale 33-godišnje Anđelke, dodajući kako se u svoj toj tuzi i nevolji koja ga je zadesila, nakon saznanja da  su Anđelkini organi spasili četiri života, osjeća potpuno drugačije.

– Ne znam opisati taj osjećaj, ali nekako sam ispunjen. Moja je Anđelka  bila vesela i dobronamjerna, oboje smo bili dobrovoljni darivatelji krvi.  Da je mogla sama odlučiti, vjerujem da bi odmah pristala na nešto ovako  humano i uzvišeno. Za života je činila dobra djela, a na ovaj način je to  učinila i poslije smrti, rekao je Dražen koji još uvijek strepi za život svoje  djevojčice.

– Sad idem k njoj u Split, kazao nam je jučer u telefonskom razgovoru  Dražen, dodajući kako se djevojčica oporavlja, no da još uvijek nije pri  svijesti.