PLENKOVIĆ O KALMETINOJ OPTUŽNICI: Pristupit ćemo tome racionalno! PLENKOVIĆ O KALMETINOJ OPTUŽNICI: Pristupit ćemo tome racionalno!
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na pitanja o stajalištu stranke prema Božidaru Kalmeti, protiv kojega je potvrđena optužnica, rekao je u subotu u... PLENKOVIĆ O KALMETINOJ OPTUŽNICI: Pristupit ćemo tome racionalno!

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na pitanja o stajalištu stranke prema Božidaru Kalmeti, protiv kojega je potvrđena optužnica, rekao je u subotu u Dubrovniku, da će se tome pristupiti racionalno i oprezno i podsjetio da postoji institut presumpcije nevinosti.

Na pitanje novinara treba li Kalmeta odstupiti s mjesta predsjednika županijskog HDZ-a, s obzirom na optužnicu, i hoće li imati podršku ako se opet kandidira za gradonačelnika Zadra, Plenković je rekao da u stranci još nisu razgovarali o tome.

– U hrvatskom kaznenom pravu, kao i u drugima, postoji institut presumpcije nevinosti. Razgovarat ćemo o novoj situaciji, bilo je i drugih slučajeva koji su kasnije završili oslobađajućim presudama. Pristupit ćemo tome vrlo oprezno i racionalno, rekao je.

Izvor: Hina

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.