Policija pomaže otočanima da testiraju krv; Prenose uzorke u Zadar Policija pomaže otočanima da testiraju krv; Prenose uzorke u Zadar
Na zahtjev Stožera civilne zaštite Dugog otoka  jutros su u 09,30 sati policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije, službenim plovilom u Salima preuzeli... Policija pomaže otočanima da testiraju krv; Prenose uzorke u Zadar

Na zahtjev Stožera civilne zaštite Dugog otoka  jutros su u 09,30 sati policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije, službenim plovilom u Salima preuzeli uzorke krvi koje treba dostaviti u Opću bolnicu Zadar na daljnju analizu.
Tročlana posada policijskog broda „Sv. Donat“, obzirom na nepovoljne vremenske uvjete na moru i ograničen brodski promet, prevezla je uzorke krvi lokalnog stanovništva do Zadra kako bi stanovnicima bila osigurana potrebna medicinska skrb te  na taj način još jedanput pružila pomoć stanovnicima otoka.
Pored nadzora morske državne granice, brige za sigurnost na moru i sudjelovanja u akcijama traganja i spašavanja, policija pruža pomoć građanima otoka tijekom cijele godine, tako je prošle godine zabilježeno 11 prijevoza bolesnika policijskim plovilima.
Usprkos buri i valovima na moru, posada broda je uspješno uplovila u luku Gaženica u Zadru te predala uzorke zdravstvenim djelatnicima.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.