POLIČNIK Projekt ,,Centar za razvoj i edukaciju” vrijedan 25 milijuna kuna POLIČNIK Projekt ,,Centar za razvoj i edukaciju” vrijedan 25 milijuna kuna
Općina Poličnik, u suradnji sa Zadarskom županijom i Ustanovom INOVAcija, organizira na početnu konferenciju projekta „Centar za razvoj i edukaciju” koja te se održti... POLIČNIK Projekt ,,Centar za razvoj i edukaciju” vrijedan 25 milijuna kuna

Općina Poličnik, u suradnji sa Zadarskom županijom i Ustanovom INOVAcija, organizira na početnu konferenciju projekta „Centar za razvoj i edukaciju” koja te se održti 16. siječnja 2018. godine, u 11 sati, u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, na adresi Mihovila Pavlinovića 1.
Nositelj projekta je Općina Poličnik, dok su partneri na projektu Zadarska županija i Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske iupanije — INOVAcija. Suradnici na projektu su Sveutilište u Zadru, Hrvatska gospodarska komora — 2upanijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije — AGRRA, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Oianida te Prehrambeno-biotehnolotki fakultet u Zagrebu.
Projekt ,,Centar za razvoj i edukaciju” odabran je za sufinanciranje u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. — 2020.”. Projekt je započeo 6. studenoga 2017. i traje do 6. studenoga 2019. godine, a provodi se u općini Poličnik, u poslovnoj zoni Grabi. Ukupna je vrijednost projekta 25.857.851,20 kuna, od čega sredstva Europske unije iznose 20.000.000,00 kuna.

Cilj je projekta uspostaviti Centar za razvoj i edukaciju kao modernu poduzetničko-poslovnu infrastrukturu od lokalnog i šireg regionalnog značenja, koja de služiti kao baza za unaprjeđenje poslovanja farmaceutske, prehrambene i kozmetičke industrije koje kao sirovinu koriste pčelinje proizvode: vosak, propolis, pčelinji otrov, pelud, matičnu mliječ i prvenstveno med. Provedba projekta izravno će pridonijeti osnivanju i razvoju malih i srednjih poduzeća, stvaranju novih proizvoda te podizanju kvalitete proizvoda i usluga navedenih industrija. Poduzeća u nastajanju dobit će potporu za razvoj vlastitih kapaciteta i aktivnosti kako bi se povećala njihova konkurentnost za rast i razvoj na tržištu.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog Fonda za regionalni razvoj.
Okrugli stol „Pčelinji proizvodi — idealna sirovina za razvoj inovativnih rješenja u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji bavit će se ulogom Centra za razvoj i edukaciju u razvoju poduzetništva temeljenog na pčelinjim proizvodima. Okrugli stol pružit će priliku proizvođačima pčelinjih proizvoda, stručnjacima te predstavnicima zainteresiranih poduzeća da porazgovaraju o podršci koju im Centar može pružiti u razvoju suradnje između sektora.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.