POMAGANJE I SPAŠAVANJE ŽIVOTA Virani donirali 200 doza krvi! POMAGANJE I SPAŠAVANJE ŽIVOTA Virani donirali 200 doza krvi!
Posljednjoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi na Viru pristupila su jučer 72 člana Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi „Vir“ od kojih je krv darovalo njih 55.... POMAGANJE I SPAŠAVANJE ŽIVOTA Virani donirali 200 doza krvi!

Posljednjoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi na Viru pristupila su jučer 72 člana Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi „Vir“ od kojih je krv darovalo njih 55. Bila je to treća akcija u 2016. godini i prilika da se predsjednik UDDK „Vir“ Goran Vicković osvrne na proteklo razdoblje i rezimira postignuto.

„Zadovoljan sam radom naše udruge, jer smo ove godine kroz tri akcije darivanja prikupili oko 200 doza krvi. Jedino je zadarska udruga Kalelarga u prosjeku po akciji prikupila više u cijeloj Zadarskoj županiji, ali su imali jednu akciju manje“, kaže Vicković ponosan na rad virske udruge i činjenicu kako je s deset novopridošlih članova roster UDDK „Vir“ sada zaokružen na ukupno 120 članova. fb_img_1481767426179_crop_800x450Tako je UDDK dobio prvu medicinsku sestru u svom članstvu, Viranku Nikolinu Prebeg koja radi u ambulanti u Lovincu te bračni par Cvitkušić koji je jučerašnjoj akciji u vijećnici Općine Vir pristupio prvi put.

„Svim članovima naše udruge želim čestitati i zahvaliti se na iskazanoj velikodušnosti. Virski UDDK bit će na raspolaganju svima kojima je pomoć potrebna“, poručio je Vicković izražavajući posebnu zahvalnost sponzorima. U prvom redu, Općini Vir, potom pekarni „Kod Pere“ i grafičkom studiju „Župančić HR“ te Ljiljani Kapović, Nikolini Prebeg i Mariji Vicković na pomoći pri organizaciji jučerašnje akcije darivanja. U organizaciji su, kao i uvijek, sudjelovali i djelatnici zadarskog Crvenog križa te Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar.fb_img_1481767467064_crop_800x450

VIRANI SUDJELOVALI U “SRCU DOBROTE ZA KARLA”

Humanitarnom akcijom „Srce dobrote za Karla“ – koju je putem Facebooka uz dopuštenje obitelji Kulaš iz Polače pokrenula Zadranka Kristijana Požarina Rakić – prikupljeno je 270 tisuća kuna za operaciju osmogodišnjeg Karla Kulaša u Francuskoj. S još 500 tisuća kuna, koliko je obitelji uplatio HZZO, osigurana su sva potrebna sredstva kako bi tumor mozga koji je Karlu prekinuo sretno djetinjstvo – bio potpuno i čisto uklonjen. Zahvaljujući plemenitosti Virana za obitelj Kulaš na otoku Viru prikupljeno je oko 70 tisuća kuna, a akciju je pomogla i taksi kompanija „Vir“ čijim je automobilom Karlo jučer otputovao u Zagreb. Operacija je zakazana za 16. prosinca.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.