POMOZIMO Srednjoškolka Laura Dragaš moli pomoć, teško živi i u siromaštvu POMOZIMO Srednjoškolka Laura Dragaš moli pomoć, teško živi i u siromaštvu
Prije nekoliko dana Laura Dragaš napunila je osamnaest godina. I dok se na ulici ova maturantica Turističke škole u Zadru ni po čemu ne... POMOZIMO Srednjoškolka Laura Dragaš moli pomoć, teško živi i u siromaštvu

Prije nekoliko dana Laura Dragaš napunila je osamnaest godina. I dok se na ulici ova maturantica Turističke škole u Zadru ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka, po mnogo čemu nije poput drugih. O svom životu i odrastanju u siromaštvu ova mlada i hrabra djevojka odlučila je javno progovoriti. Njenu priču objavio je prvi HRT.

Njezine teške životne prilike za mnoge one koji je znaju iz grada i škole, bit će iznenađenje. No, shvatila je da ovako više ne može.

Mala trošna kućica, njihov je dom. Kuhinja od svega nekoliko četvornih metara jedini je prostor koji se grije. Soba u kojoj spava cijela obitelj nalazi se na drugoj strani dvorišta. Na otvorenom je umivaonik i wc. Ovdje svega nedostaje osim Laurine volje da se nešto uskoro promijeni.

Njezini roditelji nisu im uspjeli osigurati  ono najpotrebnije. Otac je radio u građevinskom sektoru, prije nekoliko godina postao je višak i ostao bez posla. Majka se uspijeva zaposliti samo u sezoni.

Laura je odavno naučila da je život borba. Naučila je i da imati pravo na nešto, ne znači da ćeš ga i ostvariti. Put do toplijeg doma je težak. Ni kućica u kojoj žive nije njihova. Za pomoć su se obratili na brojne adrese. Njihove oči sada su uprte prema gradu Zadru.

Ili dobrim ljudima.

Tko god ovo gleda neka ne osuđuje i neka pomogne – to je sve što tražim, rekla je, između ostalog, Laura.

Poslušajte Lauru, jer ona to zaslužuje! I pomozite!

Video pogledajte klikom na HRT.

FB_IMG_1518530334345

 

 • Anonimno

  15. veljače 2018. #1 Author

  općina poličnik najbogatija općina

  Odgovori

 • Anonimno

  17. veljače 2018. #2 Author

  Roditelji su joj sposobni za rad a oni dite od 14 godina tiraju .
  da umisto njih radi. Otac joj nije dobio otkaz jer je tehnoloski visak nego sto je alkoholicar. Ako nemoze nac stalan posao moze barem sezonski

  Odgovori

 • Anonimno

  17. veljače 2018. #3 Author

  Kad joj se gleda instagram nebi se reklo da je cura tako siromasna. Znaci ima za sminku lakiranje noktiju mobitel i za zabave a trazi pomoc po medijama. Obitelj je jako drska i bahata a kad joj se otkrije istina onda prijeti.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.