PONIŽENI ŽUPAN Longin mislio da je iznad HDZ-a, Šoša ga spustio na zemlju PONIŽENI ŽUPAN Longin mislio da je iznad HDZ-a, Šoša ga spustio na zemlju
Cijeli grad danas priča o “pljusci” koju je primio župan Božidar Longin od svojih stranačkih kolega, iz opravdanih razloga, naravno. Naime, županu Longinu iz... PONIŽENI ŽUPAN Longin mislio da je iznad HDZ-a, Šoša ga spustio na zemlju

Cijeli grad danas priča o “pljusci” koju je primio župan Božidar Longin od svojih stranačkih kolega, iz opravdanih razloga, naravno.

Naime, županu Longinu iz samo njemu poznatih razloga, žuri se prodati zgradu Poliklinike na Kolovarama u bescijenje – zgrada trokatnica, na površini od preko tisuću kvadrata, uz samo more, u srcu grada, za 15 milijuna kuna – nekome za hotel. zavod-800x432

Ovu zgradu na najljepšoj lokaciji u Zadru Longin i Škrgatić bi na brzinu htjeli prodati u bescijenje nekome za hotel 

Pa višestruko manje kuće na području županije, u manjim mjestima, poput Turnja, Sukošana, Bibinja itd, prodaju se za sedam milijuna kuna, a Longinu i njegovom kompanjonu Škrgatiću ne čini se niska cijena za onoliku zgradu na najljepšoj lokaciji u centru grada prodati na brzinu za 15 milijuna kuna. Podsjetimo, prije je cijena bila 26 milijuna kuna, pa ju je neki procjenitelj snizio na 15 milijuna kuna.

Longin i Škrgatić toliko su zainteresirani za brzu prodaju ispod cijene da su se odlučili raditi protivno stranci koja ih je i postavila tamo gdje jesu – Longina za župana, Škrgatića za ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo u Zadru.

Naime, na prošloj sjednici Županijskog odbora HDZ-a raspravljalo se i o prodaji te zgrade. Cijena od 15 milijuna kuna, na koju je procijenjena od strane vještaka kojeg je angažirao Škrgatić, svima je djelovala preniska, te je istaknuto kako bi bilo dobro da se napravi još koja stručna procjena vrijednosti, kako bi se sa sigurnošću utvrdilo je li to realna cijena. Osim toga, ni potreba za novcem od prodaje zgrade nije toliko očajnička budući da je nova zgrada Poliklinike opremljena, zahvaljujući 25 milijuna kuna osiguranih za vrijeme ministra Darija Nakića.skrgatic zoran

Zoran Škrgatić jedini je odan Longinu, postavio je Longinovu suprugu sebi za zamjenicu, te skupa žele u becijenje prodati zgradu Poliklinike 

Stoga je na sastanku Županijskog odbora donijeta odluka da tu točku treba skinuti sa dnevnog reda i sačekati da se pribavi još koja procjena vrijednosti nekretnine.

Međutim, na sjednici Županijske skupštine župan Longin je pokušao progurati točku, u nadi da će se njegov prijedlog na brzinu izglasati. Oporba je tražila da se točka makne s dnevnog reda, župan nije htio, a vijećnici HDZ-a koji su htjeli ispoštovati odluku Županijskog odbora HDZ-a, nisu u toj gužvi uspjeli dobiti riječ i izaći na govornicu. Stoga su prilikom glasovanja digli ruku i podržali prijedlog oporbe koji je u stvari bio i stav HDZ-a.

Ruku protiv Longinovog prijedloga prvi je digao predsjednik kluba vijećnika HDZ-a, dugogodišnji istaknuti član HDZ-a Željko Šoša, a nakon njega i Melanija Ražov, Dario Vrsaljko i Nevenka Marinović, što je bilo dovoljno da Longinov prijedlog ne prođe. skupstina_800x450

Župan Longin je ponižen i ispao je jadan kad su njegovi iz stranke glasovali protiv njega 

Longin je očito umislio da je on iznad stranke, kao i njegovi interesi, ali današnji događaji pokazali su mu da takve igrice ne prolaze. Željko Šoša ga je spustio na zemlju, te je time još jednom potvrđeno ono što cijela javnost zna i o čemu je portal Kalelarga info više puta pisao – da Longin i u stranci kotira iznimno loše.

Pojedini mediji pišu o unutarstranačkom sukobu, međutim, to nije točno. Nema nikakvog unutarstranačkog sukoba ni podjela, HDZ na području cijele Zadarske županije je jedinstven, a Longin se kao pojedinac odmetnuo misleći da je iznad stranke. Oko njega se okupila samo mala šačica ljudi koji mu samo glume odanost, a odaju ga i ismijavaju ga, i čekaju kraj mandata ili eventualnu njegovu prijevremenu ostavku.

Sjednica je završila na način da su se vijećnici HDZ-a razišli, te nije usvojen ni prijedlog izvršenja proračuna za 2018. godinu što je poražavajuće za župana. Nastavak sjednice najavljen je za 4. srpnja.

Kalmeta Plenković Longin hdz-800x627

Longin je u nemilosti Plenkovića koji mu se na skupovima HDZ-a ni ne obraća 

 • Anonimno

  25. lipnja 2019. #1 Author

  Mislim da ta zgrada niti ne vrijedi više. Nalazi se na javnoj plaži, parkinga nema, intervencije u vanjski oblik vjerojatno nisu dopuštene. Zgrada je od kamena, i da bi u njoj napravili kvalitetan hotel treba ju kompletnu renovirati i pitanje je da li bi to mogao biti hotel s više od 3 zvjezdice. Čini mi se da investitore koji bi se upustilii u takav projekt treba povećalom tražiti.

  Odgovori

  • Anonimno

   27. lipnja 2019. #2 Author

   @Anonimno ,proziran si…ta zgrada vrijedi barem 3 puta više od procjene…

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.