Posjet izaslanstva Južnomoravske regije Posjet izaslanstva Južnomoravske regije
Povodom obilježavanja Dana Županije u petak, 15. travnja, izaslanstvo Južnomoravske regije na čelu s njenim predsjednikom Michalom Hašekom, već tradicionalno, posjetilo je Zadarsku županiju.... Posjet izaslanstva Južnomoravske regije

Povodom obilježavanja Dana Županije u petak, 15. travnja, izaslanstvo Južnomoravske regije na čelu s njenim predsjednikom Michalom Hašekom, već tradicionalno, posjetilo je Zadarsku županiju.

Župan Stipe Zrilić, sa suradnicima pročelnicima Marinom Dujmović Vuković, Milenom Ikić i Danielom Segarićem te ravnateljicom razvojne agencije ZADRA NOVA, primio ih je u Domu Županije.

Poželjevši gostima dobrodošlicu, župan im je zahvalio na dolasku, a predsjednik Hašek izvijestio ga je o predstavljanju Južnomoravske regije koje je održano u Zagrebu te o svojim sastancima s predstavnicima Vlade RH i predsjednikom Hrvatskog sabora. Tom prigodom, a ističući kvalitetnu suradnju Zadarske županije i Južnomoravske regije koja traje od 2007. godine, predložio je sklapanje sporazuma o suradnji svih hrvatskih i čeških županija.

Predsjednik Hašek istaknuo je da ne odustaju od ideje povezivanja Brna i Zadra avionskom linijom, a župan ga je upoznao i s kvalitetnim radom Zračne luke Zadar te planom o produljenju uzletno-sletne staze.

Počasni hrvatski konzul u Češkoj Republici Ivo Nešpor istaknuo je kvalitetan razvoj istraživanja, biotehnologije i industrije u Južnomoravskoj regiji nasuprot vrlo kvalitetnom razvoju turizma u Zadarskoj županiji dodavši kako bi bilo dobro razmijeniti iskustva na tim dvama područjima.

Predsjednik Gospodarske komore Južnomoravske regije izvijestio je domaćine o kvalitetnom razvoju vinarstva i vinogradarstva u južnoj Moravskoj, kao i činjenici da veliku pozornost posvećuju kulturnoj baštini, od čega je veliki dio pod zaštitom UNESCO-a, te zdravstvenom turizmu.

Župan je zahvalio gostima na informacijama te ih uputio u županijske projekte centara kompetencija i projekt razvoja zdravstvenog turizma u Biogradu pozvavši moguće češke ulagače da se informiraju o mogućnostima ulaganja.

Predsjednik Hašek ponudio je Zadarskoj županiji mogućnost prijenosa znanja vezanog za područje inovacija, osobito na području kreativne industrije, ali i ostalih.

Svoj posjet Zadarskoj županiji izaslanstvo Južnomoravske regije nastavilo je sudjelovanjem na polaganju vijenaca za poginule hrvatske branitelje te nazočnošću na svečanoj sjednici Županijske skupštine na kojoj je predsjednik Hašek održao govor u kojem je, između ostalog, istaknuo:

Naša današnja nazočnost na ovoj svečanoj sjednici vaše Skupštine ima jasan cilj. Želimo i dalje podupirati ove odnose i razvijati ih u još konkretnijem obliku. To je sve važnije jer je Hrvatska već tri godine članicom Europske unije i naša uzajamna suradnja sada funkcionira na novoj razini.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.