POSLJEDNJI ISPRAĆAJ Umrla poznata zadarska benediktinka Asja Perinčić POSLJEDNJI ISPRAĆAJ Umrla poznata zadarska benediktinka Asja Perinčić
Sestra Marija Benedikta Asja Perinčić, koludrica ženskog benediktinskog samostana Sv. Marije u Zadru, preminula je u ponedjeljak 28. studenog nakon teške bolesti u 66.... POSLJEDNJI ISPRAĆAJ Umrla poznata zadarska benediktinka Asja Perinčić

Sestra Marija Benedikta Asja Perinčić, koludrica ženskog benediktinskog samostana Sv. Marije u Zadru, preminula je u ponedjeljak 28. studenog nakon teške bolesti u 66. godini života i 46. godini monaškog posvećenja, izvijestili su iz Zadarske nadbiskupije.
Benedikta je bila među najpoznatijim zadarskim benediktinkama koja potječe iz poznate sportske zadarske obitelji. Njena su braća Dario i Čedomir, a sestra Sonja.

Bila je orguljašica u samostanskoj crkvi sv. Marije, učiteljica sviranja u Osnovnoj glazbenoj školi sv. Benedikta, a prije nego se škola otvorila niz godina u samostanu djecu je privatno poučavala u glazbi. Napisala je brojne pergamene i izradila je brojne rukotvorine, bila je voditeljica osobito učeničkih grupa kroz Stalnu izložbu crkvene umjetnosti Zadar.

Tijelo pokojne M. Benedikte bit će izloženo u crkvi sv. Marije u Zadru u četvrtak 1. prosinca od 10,00 sati. Misu zadušnicu u crkvi sv. Marije u 12,30 sati služi o. Jozo Milanović, OSB. Nakon mise zadušnice autobus za one koji žele ispratiti s. Benediktu kreće na Gradsko groblje sa starog kolodvora na poluotoku u Zadru.

Sprovod započinje u 14,00 sati na Gradskom groblju Zadar gdje će sprovodni obred predvoditi katedralni župnik Josip Radojica Pinčić. S. Benedikta će biti pokopana u grobnici zadarskih benediktinki u neposrednoj blizini kapele na Gradskom groblju.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.