Potvrđena presuda Zlatku Svirčiću osuđenom na 18 godina zatvora Potvrđena presuda Zlatku Svirčiću osuđenom na 18 godina zatvora
Vrhovni sud RH u cijelosti je potvrdio presudu kojom je sudac Županijskog suda u Zadru, Hrvoje Visković, početkom veljače prošle  godine na 18 godina... Potvrđena presuda Zlatku Svirčiću osuđenom na 18 godina zatvora

Vrhovni sud RH u cijelosti je potvrdio presudu kojom je sudac Županijskog suda u Zadru, Hrvoje Visković, početkom veljače prošle  godine na 18 godina zatvora osudio 58-godišnjeg Zlatka Svirčića zbog  ubojstva i dva pokušaja ubojstva, objavio je Zadarski list.

Sudac Visković je zadarskom autoprijevozniku, koji je prije tri godine  u Kijevskoj ulici na Bilom brigu pucao u Marina Orlovića (49) i njegovog  desetomjesečnog sina, te je kanio usmrtiti i bivšu suprugu Maju Musap- Orlović, odmjerio jedinstvenu kaznu u trajanju od 18 godina zatvora, odnosno 11 godina za ubojstvo, a za pokušaje ubojstava šest i tri  godine.

Iako je zadarsko Županijsko državno odvjetništvo Svirčića optužilo za  tri teška kaznena djela, Sudsko vijeće je zbog nedostatka dokaza odbacilo tešku kvalifikaciju za dva djela, dok je za treće prihvatilo navode optužbe cijeneći životnu dob i ranjivost žrtve. Svirčiću je izrečena i mjera  obaveznog psihijatrijskog liječenja koja može trajati sve do odsluženja  kazne.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.