POVLJANA U kamp se ulaže 139 milijuna kuna, otvara se 200 radnih mjesta! POVLJANA U kamp se ulaže 139 milijuna kuna, otvara se 200 radnih mjesta!
Eko-kamp Punta Nova u Povljani na Pagu i rekonstrukcija rovinjskog hotela Park uvršteni su jučer na listu strateških investicijskih projekata na sjednici tehničke Vlade,... POVLJANA U kamp se ulaže 139 milijuna kuna, otvara se 200 radnih mjesta!

Eko-kamp Punta Nova u Povljani na Pagu i rekonstrukcija rovinjskog hotela Park uvršteni su jučer na listu strateških investicijskih projekata na sjednici tehničke Vlade, objavio je Zadarski list.

Ukupno ulaganje u Autokamp Punta Nova iznosi 139,3 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Nova Camping d.o.o. Povljana u vlasništvu braće Zvonimira i Gorana Tudorović iz Zadra. Braća Tudorović poznati su i kao vlasnici zadarske tvrtke Effectus-Consulting za upravljanje i savjetovanje na području turizma, specijalizirane za kampove.

Riječ je o kampu visoke kategorije, s pet zvjezdica u općini Povljana na otoku Pagu. Projektom je predviđeno uređenje 500 kamp parcela, 85 kamp mjesta, četiri sanitarna objekta i 250 mobilnih kućica ukupnog smještajnog kapaciteta 2.200 ljudi, uz stvaranje uvjeta za zapošljavanje 20 stalnih i do 145 sezonskih radnika kao i neizravno zapošljavanje još 40 zaposlenika u objektima koji će biti dati u najam, kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Panenić je istaknuo i da su za oba projekta osnovane operativne skupine koje će pomagati investitorima u otklanjanju preostalih prepreka za njihovu realizaciju.

Ministar turizma Anton Kliman je, pak, istaknuo da su to projekti koji  su za vrijeme mandata prošle vlade stajali tri-četiri godine, a oni su ih  uspjeli “otkočiti”.

Uoči sjednice Vlade Kliman je novinarima rekao da je Vlada u šest  mjeseci uspjela izgurati te projekte, nasuprot nekim vladama “koje su  pod navodnicima bile jako operativne a u četiri godine nisu napravile  ništa”.

– Ova dva, i još nekoliko projekata stavili smo na listu strateških, odradili smo ih sve i nadam se da će ih sljedeća vlada kvalitetno odraditi, istaknuo je. Na pitanje hoće li on dovršiti te projekte odgovorio je:

– Vidjet ćemo, mandatar će slagati vladu ne mogu vam to reći.

Autokamp Puna Nova gradit će se na 28 hektara terena na punti Rastovac, nasuprot malog porta u Povljani, a u maloj otočkoj općini s nestrpljenjem očekuju početak gradnje i otvaranje autokampa koji će donijeti nova radna mjesta.

– Radi se o velikom projektu visoke kategorije čije proglašavanje strateškima treba ubrzati procedure i olakšati realizaciju investicija. Naime, već za mjesec ili dva treba bi se ishoditi građevinska dozvola što je zadnja skalina za početak radova, rekao je Ivo Pogorilić, načelnik Općine Povljana.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.