Pravomoćna presuda Daruvarcu znat će se za par dana Pravomoćna presuda Daruvarcu znat će se za par dana
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu raspravljalo je o žalbi Darka Kovačevića zvanog Daruvarac, nepravomoćno osuđenog ove zime na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog premlaćivanja... Pravomoćna presuda Daruvarcu znat će se za par dana

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu raspravljalo je o žalbi Darka Kovačevića zvanog Daruvarac, nepravomoćno osuđenog ove zime na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog premlaćivanja mlade Zadranke.

Kada bi mogla biti poznata odluka splitskoga suda rekao je novinarima član žalbenog vijeća i glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Damir Romac. Pa očekuje se za nekoliko dana da bi presuda trebala biti napisana i kada bude otpremljena onda ćete znati kakva je odluka. Mi nismo još odlučili, odlučit će se tijekom današnjega ili sutrašnjega dana. Žalba je podnesena zbog svih razloga od strane obrane, zbog bitnih povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku, povrede Kaznenoga zakona, te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o sankciji, rekao je splitski sudac.

Branitelji Darka Kovačevića smatraju da je zatvorska kazna drastična i da je donesena pod pritiskom medija. Bila je sjednica drugostupanjskoga suda, koja je završila. Očekujemo neovisnu, zakonitu, profesionalnu odluku, a uzimajući u obzir navode žalbe vjerujemo u pozitivan ishod, izjavio je za HRT Radio Zadar Daruvarčev odvjetnik Boris Radman.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.