Predstavljanje knjige ‘Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu’ Predstavljanje knjige ‘Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu’
Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar poziva Vas na predstavljanje knjige PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu autora Ive Palčića. Predstavljanje će se... Predstavljanje knjige ‘Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu’

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar poziva Vas na predstavljanje knjige PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu autora Ive Palčića. Predstavljanje će se održati u petak, 8. studenog 2019. u 12 sati u Gradskoj loži.

Ivo Palčić rođen je u Pagu. Diplomirao je 1979. na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Radio je kao dopisnik Radio Zadra, Večernjeg lista i Vjesnika, a surađivao je i s drugim izdanjima nekadašnjeg NIŠRO VJESNIK (Studio, Start, Arena), zatim s riječkim Novim listom, zadarskim Narodnim listom i Zadarskim listom, Hrvatskom televizijom (RTv centrom Rijeka) te s drugim publikacijama (Dometi, Kontura, Hrvatske šume, EuroCity, Franina i Jurina.
Autor je knjiga Meštri s paškog kamenjara, Večernji razgovori ( s književnikom Antom Zemljarom), te Paški most izgradnja, obrana, obnova.
U vlastitoj nakladi tiskao je knjižicu Paška robinja hrvatska pučka drama te najnoviju PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu (2019).
Knjiga PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu prvenstveno je doprinos poznavanju povijesti suvremenog paškog čipkarstva, zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.