Predstavnici PBZ grupe uručili Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov 250.000 kn! Predstavnici PBZ grupe uručili Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov 250.000 kn!
Danas su Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 250.000,00 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja... Predstavnici PBZ grupe uručili Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov 250.000 kn!

Danas su Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 250.000,00 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja raznog namještaja, informatičke, metodičke i druge opreme za brojne kreativne radionice te medicinskih i ortopedskih pomagala, kako bi se unaprijedila kvaliteta života korisnika Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.
Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojih Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih te “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ grupa je do kraja ožujka ove godine prikupila 6.930.053,85 kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov uključen je u projekt “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih. Donacija ovom centru je 26. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem.
Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Bernardica Juretić, ministrica socijalne politike i mladih RH; Stipe Zrilić, župan Zadarske županije; Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sveti Filip i Jakov; Valentina Cindori, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov; Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb; Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a; te brojni drugi.
Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov brine o djeci i odraslim osobama s teškoćama u razvoju, primarno s intelektualnim teškoćama te je dugi niz godina jedini pružatelj usluge smještaja tim korisnicima na području Zadarske županije. U Centru je trenutačno smješteno 89 korisnika, od koji je na trajnom smještaju.

„Ovaj događaj je iznimno značajan za sve nas, korisnike i zaposlenike Centra. Donacijom PBZ grupe smo konačno iskoračili u 21 stoljeće. Opremili smo moderan dnevni boravak za vanjske korisnike s kompletnim namještajem i metodičkom opremom, kao što su strunjače, edukacijski projektor i pojačalo, klima uređaj itd., te time omogućili proširenje djelatnosti Centra i pružanje novih usluga u zajednici. Također smo opremili dva dnevna boravka za postojeće korisnike namještajem, kreativnu radionicu za izradu keramičkih figurica i predmeta, kreativnu radionicu za tkanje, kuhinju sa svom opremom za kulinarsku sekciju, nabavili kompjutere za informatički kabinet te medicinska i ortopedska

pomagala. Sva ova oprema omogućit će našim postojećim i novim korisnicima sadržajnije i kreativnije korištenje slobodnog vremena te kvalitetnije razvijanje njihovih sposobnosti“, istaknula je Valentina Cindori, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.
“Drago mi je da smo danas u Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov te da smo putem našeg humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” i naše American Express kartice sa srcem pomogli i ovom centru. Nadamo se da će novi, moderno opremljeni dnevni boravci, brojna oprema za razne kreativne radionice i informatički kabinet kao i medicinska pomagala, kupljena donacijom PBZ grupe, unaprijediti kvalitetu života korisnika Centra Sv. Filip i Jakov te olakšati svakodnevni rad djelatnika ovog Centra. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja cijele PBZ grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe projekt “Činim dobro svaki dan” i American Express kartica sa srcem, koje smo kreirali kako bismo dugoročno i kontinuirano, iz dana u dan, pomagali djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta do sada prikupili gotovo 7 milijuna kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih te realizirali čak 26 donacija, uključujući 20 donacija bolnicama i 6 donacija domovima socijalne skrbi, uključujući i ovu najnoviju donaciju Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov”, istaknuo je Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb.

DODATNI PODACI:

Projekt “Činim dobro svaki dan” i American Express kartica sa srcem
American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem “Činim dobro svaki dan” projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi”, donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50. Putem ovog projekta PBZ grupa je do 31.3.2016. godine prikupila 6.930.053,85 kuna te je ukupno realizirala 26 donacija, uključujući 20 donacija bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i šest donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ grupa donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

Projekt „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“ pokrenut je 2014. a od samog početka u njega se uključuju PBZ i PBZ Card. Cilj projekta je poboljšati kvalitetu življenja djece i usluga koje im se pružaju u domovima socijalne skrbi te stvoriti uvjete za pružanje novih usluga. Posebna važnost u sustavu socijalne skrbi pridaje se djeci iz socijalno ugroženih obitelji, djeci bez roditeljske skrbi ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci s problemima u ponašanju kao i djeci s teškoćama u razvoju. PBZ i PBZ Card pomažu ovom projektu donirajući domovima socijalne skrbi za djecu prikupljena sredstva potrebna za kupnju informatičke opreme, nabavku vozila za prijevoz djece, opremanje stambenih zajednica, obnovu i uređenje dječjih igrališta i sportskih dvorana, uređenje senzornih soba za terapiju djece s teškoćama u razvoju, opremanje rehabilitacijskih kabineta, nabavku

edukacijsko-rehabilitacijske (didaktičke) opreme, uređenje školskih radionica, uređenje okoliša i unutarnjih prostora domova, poludnevnih i dnevnih boravaka, savjetovališta, kreativnih radionica i drugog.
Centar za rehabilitaciju sv. Filip i Jakov je ustanova socijalne skrbi koja brine o djeci i odraslim osobama s teškoćama u razvoju, primarno s intelektualnim teškoćama. Sukladno reformi sustava socijalne skrbi i Centar je uključen u proces transformacije i deinstitucionalizacije. Centar nastoji modernizirati svoj stručni rad, identificirati potrebe zajednice, potencijalnih korisnika usluga, temeljem čega izrađuje plan daljnjeg razvoja. Prioritetni ciljevi u strategiji razvoja Centra vežu se uz transformaciju ustanove u smislu prevencije institucionalizacije te uz razvoj i pružanje usluga koje će omogućiti osobama dulji ostanak u njihovoj obitelji i domu, uz adekvatnu stručnu pomoć i podršku koju Centar nudi. Aktualno je Centar u procesu otvaranja i pružanja novih usluga poput usluga poludnevnog i dnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, a potom i ostalih usluga poput usluga rane intervencije, psihosocijalne podrške, pomoći u kući te organiziranog stanovanja.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.