Pripadnici biogradske Torcide odali počast poginulom Žanu Ojdaniću, legendarnom vođi Torcide Pripadnici biogradske Torcide odali počast poginulom Žanu Ojdaniću, legendarnom vođi Torcide
Vijest o smrti Žana Ojdanića, jednog od najistaknutijih i najcjenjenijih pripadnika Torcide, ikone splitskog navijačkog pokreta, duboko je potresla navijače HNK Hajduka iz Biograda... Pripadnici biogradske Torcide odali počast poginulom Žanu Ojdaniću, legendarnom vođi Torcide

Vijest o smrti Žana Ojdanića, jednog od najistaknutijih i najcjenjenijih pripadnika Torcide, ikone splitskog navijačkog pokreta, duboko je potresla navijače HNK Hajduka iz Biograda na Moru.
Riječ je o čovjeku koji je bio jedan od glavnih pokretača svega što se događalo u splitskom klubu zadnjih desetak godina.
Kao iskusni padobranac i instruktor padobranstva iz padobranskog kluba „Graviton“ u Splitu, smrtno je stradao na sportskom aerodromu u Sinju prilikom izvođenja padobranskog skoka. Nesretni slučaj dogodio se u subotu oko 12 sati, a tužna se vijest brzo raširila među navijačima.
Spontano okupljeni na sjevernom ulazu u Biograd ispod podvožnjaka na Jadranskoj cesti, gdje se nalazi jedan od najvećih murala u Dalmaciji i Hrvatskoj dug 155 metara, koji su sami oslikali, pripadnici biogradske Torcide su došli s lampionima.
Zastali su na mjestu ispred murala koji predstavlja Žana iz mlađih dana odnosno njegovu siluetu, jer upravo je on zaštitni znak Torcidinih transparenata – navijača s maskom.
Paljenjem više desetaka lampiona na tom mjestu su Žanu Ojdaniću odali počast. Na taj način su se oprostili od legendarnog vođe i prvog predsjednika Udruge Naš Hajduk.

Gordana Šarić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.