Pripreme za rad dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Pripreme za rad dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju
Ravnatelj Opće bolnice Zadar, Željko Čulina, izvijestio nas je da su se tijekom mjeseca rujna održavale radionice za zaposlenike ove ustanove. Dana 12. i... Pripreme za rad dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju

Ravnatelj Opće bolnice Zadar, Željko Čulina, izvijestio nas je da su se tijekom mjeseca rujna održavale radionice za zaposlenike ove ustanove.

Dana 12. i 13. rujna 2019. u predavaonici Opće bolnice Zadar održane su Edukacije o jednakim mogućnostima i nediskriminaciji.  Zaposlenici Opće bolnice Zadar stekli su nova iskustva i spoznaje o temama s kojima se svakodnevno susrećemo. Polaznici edukacije upoznali su se kroz predavanja s stereotipima, predrasudama, nediskriminaciji i nejednakosti  u zdravstvenoj zaštiti, multikulturalizmu, ljudskim pravima, toleranciji i komunikacijskim vještinama, kao i s raznim alatima za uspješniju komunikaciju, suradnju i ophođenju prema osobama s invaliditetom.

IMG_20190912_171349-min-1160x870-800x600

Od 23. rujna do 4. listopada 2019. održavaju se Edukacije o pristupu gluhim ili gluhoslijepim pacijentima i komunikacija  kao i  Tečaj hrvatskog znakovnog jezika. Cilj edukacija je provođenje horizontalnih načela Europske unije kojima se želi promicati održivi razvoj, ravnopravnost spolova, jednake mogućnosti i pristupačnost za osobe s invaliditetom. Navedenim edukacijama želi se ukazati na probleme nejednakosti i diskriminacije koje je potrebno suzbiti poštivanjem, prihvaćanjem i uvažavanjem bogatstva različitosti u našim kulturama.  Edukacije su dio projektnih aktivnosti u sklopu projekta Izgradnje i opremanja dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar,  te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju. Ovaj projekt je od osobite važnosti za građane grada Zadra i Zadarske županije, odnosno za sve pacijente koji dolaze na pregled u našu ustanovu, a čiji broj svakim danom raste. Uspješnom realizacijom ovog projekta unaprijedit ćemo dostupnost bolničke zdravstvene zaštite, povećati kvalitetu i učinkovitost pružanja bolničke usluge, osigurati pacijentima veći broj pregleda kroz ambulantnu i dnevnu bolničku skrb.

znakovni jezik-800x600

Realizacija ovog projekta započela je još u veljači 2017. godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojim je Općoj bolnici Zadar kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 49.998.615,00 HRK bespovratnih sredstava.

Nedavnim rušenjem zgrade starog Zaraznog odjela projekt je ušao u završnu fazu. Slijedi izgradnja nove zgrade Dnevnih bolnica, a završetak radova predviđa se do studenog 2020. Izgradnjom nove zgrade ustanova će dobiti 3.811,00 m2 prostora za smještaj dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju. Ovaj objekt će biti opremljen novom medicinskom opremom u vrijednosti 2.675.000,00 kuna.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.