Priveden Zadranin kod kojeg su policajci pronašli više od kilogram kokaina Priveden Zadranin kod kojeg su policajci pronašli više od kilogram kokaina
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za... Priveden Zadranin kod kojeg su policajci pronašli više od kilogram kokaina

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime prekjučer, u ponedjeljak 16. rujna na jednom gradskom predjelu u Zadru izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kao i prijevoznih sredstava koje koristi osumnjičeni 37-godišnjak, pri čemu su policijski službenici pronašli i oduzeli ukupno 1 136,5 grama droge kokain, koja je bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Osumnjičeni 37-godišnjak je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, jučer  uz kaznenu prijavu priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom Sucu istrage nadležnog županijskog suda.

Danas je povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi zadarskoj održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili načelnik Anton Dražina i voditelj Službe kriminalističke policije, Bore Mršić.
Voditelj Službe, Bore Mršić je upoznao novinare s rezultatom kriminalističkog istraživanja, odnosno zapljene preko kilograma droge kokaina. Pri tom je istaknuo kako je oduzeti kokain je izrazito visoke čistoće koja iznosi od 75 do 90%, a miješanjem te količine sa tzv. punilom postigla bi se ukupna količina više od 3 kilograma droge kokain u uličnoj distribuciji, a koji kokain se inače preprodaje po cijeni od minimalno 500 kuna po gramu što upućuje na podatak kako bi se uličnom distribucijom zaplijenjene količine kokaina ostvarila imovinska korist u iznosu većem od 1.650.000,00 kuna.

Načelnik policijske uprave je pred predstavnike medija iznio podatke o dosadašnjim rezultatima iz domene zlouporabe opojnih droga.
Istaknuo je kako su ove godine između ostalog, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga uspješno odradili 17 zapljena heroina, u kojima je zaplijenjeno 1 492,6 grama heroina, 27 zapljena kokaina, ukupno 1 426,7 hrama heroina, u 142 zapljene marihuane pronađeno je 12 527,7 grama marihuane  i dr.

Statistički pokazatelji:

Tijekom ove godine na području Policijske uprave evidentirano je 111 kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te 157 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga kojom prilikom je kazneno prijavljeno  65 počinitelja, od kojih je 20 počinitelja uz kaznenu prijavu predano pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

2019. GODINA

BROJ ZAPLJENA                    DROGA                                    KOLIČINA
17                                              heroin                          1 492,6 grama
27                                             kokain                           1 426,7 grama
143                                           marihuana                     12 527,7 grama
2                                              hašiš                                    1,2 grama
36                                              amfetamin                     1 325,6 grama
22                                              Ecstasy                             724 komada
8                                         Kanabis biljke                         56 komada
2                                                 MDMA                                 9 grama
11                                               ketamin                            44,5 grama

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.