PRIZNANJE ZA USPJEŠAN RAD Martin Baričević postao saborski zastupnik! PRIZNANJE ZA USPJEŠAN RAD Martin Baričević postao saborski zastupnik!
U saborske klupe sjeo je ovih dana Martin Baričević, načelnik općine Jasenice i istaknuti član HDZ-a. On je, podsjetimo, bio na 12. mjestu izborne... PRIZNANJE ZA USPJEŠAN RAD Martin Baričević postao saborski zastupnik!

U saborske klupe sjeo je ovih dana Martin Baričević, načelnik općine Jasenice i istaknuti član HDZ-a.
On je, podsjetimo, bio na 12. mjestu izborne liste HDZ-a za IX. Izbornu jedinicu. Unatoč tome što je osvojio značajan broj preferencijalnih glasova, to nije bilo dovoljno za ulazak u Sabor.
Međutim, predsjednik stranke, Andrej Plenković, koji konstantno radi na osvježavanju stranke s novim kvalitetnim i neokaljanom ljudima, izrazio je želju da upravo Baričević uđe u Sabor umjesto tehničkog ministra Mira Kovača.baricevic-plenkovic-800x450

Hoće li Kovač ostati ministar ili će mu biti ponuđeno mjesto veleposlanika, za sada se ne zna, ali vrlo je izvjesno da Baričević ostaje saborski zastupnik.
On je tako treći sa zadarskog područja s liste HDZ-a, a osim njega tu su još Grozdana Perić i Davor Lončar.
Martin Baričević dobio je brojne čestitke ovih dana, a članovi stranke slažu se oko toga da je on zaslužio biti saborski zastupnik.
Podsjetimo, riječ je o dugogodišnjem načelniku općine Jasenice, kojem su mještani više puta ukazali apsolutno povjerenje na izborima.
Iza njega su uspješni rezultati. Mjesta koja spadaju pod Općinu Jasenice, bila su ratom razorena i spaljena, bez osnovne infrastrukture, jednom riječju – u njima je bilo nemoguće živjeti.
Međutim, krenulo se u obnovu, napravile su se i obnovile kuće, izgradile prometnice, vodoopskrbni sustav, osigurala opskrba električnom energijom, stvorili uvjeti za život, a posljednjih deset godina napravilo se i puno više od toga, te je općina Jasenice postala mjesto poželjno za život, u kojem je sve više mladih obitelji.
Radilo se i na razvoju turizma, te mnogi mještani danas od toga žive.
plenkovic

Ovo su razlozi zbog kojih je Baričević i u vrhu HDZ-a prepoznat kao uspješan član stranke koji može doprinijeti i na mnogim drugim područjima. Poznato je da spada među najstarije članove i utemeljitelje stranke, bio je dugogodišnji uspješan predsjednik Mladeži HDZ-a, a kasnije i i član Glavnog odbora HDZ-a.
Upravo je centralni skup u predizbornoj kampanji uoči parlamentarnih izbora održan u njegovoj općini, a Andrej Plenković tada nije štedio riječi pohvale na Baričevićev račun.

U razgovoru za portal Kalelarga info kazao je kako i dalje ostaje načelnik općine Jasenice.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam izabran za Sabor. Naravno da me raduje povjerenje predsjednika stranke Plenkovića, ali i ostalih stranačkih kolega. Iskustvo koje sam stekao kao načelnik, ali i kao dopredsjednik Udruge općina i gradova, koristit ću kako bih pomogao u razvoju ruralnih područja.” – kazao je Baričević.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.