Profesor tjelesnog osuđen zbog bludničenja nad učenicama u Zadru! Profesor tjelesnog osuđen zbog bludničenja nad učenicama u Zadru!
Profesor tjelesnog odgoja u jednoj osnovnoj školi na zadarskom području dobio je izvanredni otkaz zbog pravomoćne presude za počinjenje bludnih radnji, objavio je Zadarski... Profesor tjelesnog osuđen zbog bludničenja nad učenicama u Zadru!

Profesor tjelesnog odgoja u jednoj osnovnoj školi na zadarskom području dobio je izvanredni otkaz zbog pravomoćne presude za počinjenje bludnih radnji, objavio je Zadarski list

On je tridesetak godina bio u bliskom kontaktu s mladim učenicima, kao nastavnik i trener sportskih ekipa, a otvaranje postupka udaljilo ga je od rada s mladima prije tri godine, kada je protiv njega pokrenut kazneni postupak.

Ravnateljica škole je nakon službene potvrde o istrazi nastavnika suspendirala, te je on nastavio, kao Zakon o odgoju propisuje, cijelo vrijeme primati 2/3 plaće. Tom odredbom sprječava se mogućnost da osoba koja je počinila bludne radnje i slična djela, pa čak i kada postoji samo opravdana sumnja, i dalje bude u kontaktu s djecom.

Nakon presude uručen mu je izvanredni otkaz.

Osuđeni nastavnik uložio je žalbu na otkaz. Istaknuo je da ima 30 godina uspješnog profesorskog staža, u kojem nikad za nikog nije nastala bilo kakva šteta.

Više pročitate u tiskanom izdanju ZADARSKOG LISTA.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.