PROVOKATIVAN KAPOVIĆEV PLAKAT U ZAGREBU “Doša san! U Zagreb po šolde” PROVOKATIVAN KAPOVIĆEV PLAKAT U ZAGREBU “Doša san! U Zagreb po šolde”
„Doša san! U Zagreb po šolde!“, poruka je koja je jutros osvanula na Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu. Potpisnik ovog jumbo plakata je načelnik... PROVOKATIVAN KAPOVIĆEV PLAKAT U ZAGREBU “Doša san! U Zagreb po šolde”

„Doša san! U Zagreb po šolde!“, poruka je koja je jutros osvanula na Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu. Potpisnik ovog jumbo plakata je načelnik Općine Vir, Kristijan Kapović, nositelj liste „Koalicija za premijera“, za IX. izbornu jedinicu. Pojašnjavajući što je s time želi poručiti, Kapović je rekao:

“Nakon velikog broja upita o značenju ovog jumbo plakata žeim javnosti obrazložiti postavljanje istog. Naime, na ovaj način nastojao sam skrenuti pozornost na veliki problem upravne i financijske centralizacije Republike Hrvatske;
„“Doša san u Zagreb po šolde“ je poruka moje političke kampanje, odnosno na ovaj način sam htio istaknuti da ću se kao Saborski zastupnik koji će sudjelovati u parlamentarnoj većini, boriti za decentralizaciju upravnih ovlasti i financijskih sredstava te prenošenje istih na lokalne samouprave. Cilj mi je u Hrvatskom Saboru izboriti se za naše novce i omogućiti da svaka sredina može lakše realizirati svoje projekte i programe sa novcem koji je, realno govoreći, već njihov.
Današnja situacija gdje od 100 kuna javnog novca 90 kuna završava u državnom proračunu je neprihvatljiva i takav primjer ne postoji u Europskoj Uniji. Situacija u kojoj je imalo ozbiljan infrastrukturni projekt na lokalnoj razini (ceste, javna rasvjeta, društvena infrastrukutra, dječiji vrtiči, dom kulture, uređenja riva i obale) zahtjeva doslovno moljakanje mojih kolega načenika i gradonačelnika po raznim ministarstvima, ionako našega novca nije prihvatljivo. Poruka „Doša san u Zagreb po naše šolde“, govori da gradovi i općine nisu sredine koje treba pomagati državnim novcem, već im treba ostaviti novce njihovih građana na terenu da bi s njima rješavali probleme tih istih građana, a ne da bi se s tim novcem krpale rupe u državnom proračunu Vlade RH. Iz iskustva i na temelju rezultata koje sam postigao u Općini Vir kao načelnik, vrlo sam svijestan koliko se potencijala skriva u općinama i gradovima ukoliko bi se provela decentralizacija upravnih ovlasti i novčanih sredstava i zato kad postanem Saborski zastupnik poručujem građanima – „Doniti ću van vaše šolde iz Zagreba.“

  • Bore

    3. rujna 2016. #1 Author

    uzeo šolde i prije i sada i nastavit će. Nema kraja ovakvima. Apsurdistan bezakonja. Dno hrvatske.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.