Pučko otvoreno učilište u Zadru sudjeluje u projektu financiranom iz EU fondova sa 1.163.828,00 kn Pučko otvoreno učilište u Zadru sudjeluje u projektu financiranom iz EU fondova sa 1.163.828,00 kn
Pučko otvoreno učilište Zadar, kao nositelj projekta, s partnerima, Gradom Zadrom i Pučkim otvorenim učilištem Zagreb provodi projekt pod nazivom POUZD 2.0, iz natječaja... Pučko otvoreno učilište u Zadru sudjeluje u projektu financiranom iz EU fondova sa 1.163.828,00 kn

Pučko otvoreno učilište Zadar, kao nositelj projekta, s partnerima, Gradom Zadrom i Pučkim otvorenim učilištem Zagreb provodi projekt pod nazivom POUZD 2.0, iz natječaja Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.
Projekt POUZD 2.0 će unaprijediti obrazovnu ponudu Pučkog otvorenog učilišta Zadar sukladno potrebama tržišta rada te podići razinu kvalitete materijalnih i kadrovskih uvjeta POUZD za provođenje programa obrazovanja odraslih. Kroz 12 mjeseci trajanja ovog projekta (od 1. 12. 2015. do 30. 11. 2016.), Pučko otovoreno učilište će dobiti izrađen i verificiran program za obrazovanje pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama, izrađen sustav samovrednovanja i praćenja kvalitete, te tehnički opremljen prostor za izvođenje nastave.
Svrha ovog projekta je podizanje razine kvalitete POU Zadar kroz materijalno i kadrovsko opremanje učilišta, razvoj standarda zanimanja i kvalifikacija te razvoj novog programa osposobljavanja za zanimanje pomoćnika u nastavi. Time se povećava konkurentnost polaznika programa na tržištu rada te se doprinosi uspostavi ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada odgovorom na konkretne zahtjeve poslodavaca kroz uspostavljenu trajnu suradnju. Nakon isteka trajanja projekta, na tržištu će biti ponuđen program osposobljavanja za pomoćnike u nastavi u potpunosti prilagođen potrebama poslodavaca, izrađen na temelju istraživanja i suradnje sa svim sudionicima u procesu osiguravanja pomoćnika za djecu s teškoćama. Ovaj projekt se time usko nadovezuje na dosadašnje projekte Škola PUNa mogućnosti koje provodi jedan od partnera, Grad Zadar, te podiže standard kvalitete obrazovanja za djecu s teškoćama.
Glavne aktivnosti ovog projekta su:
– Razvoj programa osposobljavanja „pomoćnik u nastavi za rad s učenicima s teškoćama“
– Opremanje učionice za provođenje programa osposobljavanja
– Provedba progama osposobljavanja „pomoćnik u nastavi za rad s učenicima s teškoćama“
– Izrada vizualnog identiteta projekta/učilišta
– Redizajn mrežne stranice
– Organiziranje Dana otvorenih vrata POUZD
Ukupna vrijednost projekta: 1.163.828,00 HRK od čega bespovratna sredstva Europske unije iznose 1.163.828,00 HRK.
Trajanje projekta: 1. 12. 2015. – 30. 11. 2016.
Nositelj projekta: Pučko otvoreno učilište Zadar
Fond: Europski socijalni fond
Operativni program: Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.
Natječaj: Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II
Partneri na projektu: Grad Zadar i Pučko otvoreno učilište Zagreb.
Osim ovog projekta, Pučko učilište Zadar nudi i sljedeće programe i tečajeve:
– Tečajevi stranih jezika (za djecu i odrasle)
– Slastičar/-ka za jednostavne slastice
– Kuhar /-ica za jednostavna jela
– Konobar/-ica
– Maser / -ka
– Njegovatelj/-ica
– Maslinar/-ka
– Vinogradar/-ka, Vinar/-ka
– Zaštitar-čuvar
– Kroj i šivanje,
– Aranžiranje cvijeća.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.