PUPIĆ BAKRAČ: Turski investitori u Zadru ponašaju se totalitaristički! PUPIĆ BAKRAČ: Turski investitori u Zadru ponašaju se totalitaristički!
Gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač obratio se pismom javnosti. Prenosimo ga u cijelosti: “Na 26 sjednici Gradskog vijeća održanoj 04.08.2016 godine donesena... PUPIĆ BAKRAČ: Turski investitori u Zadru ponašaju se totalitaristički!

Gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač obratio se pismom javnosti. Prenosimo ga u cijelosti:

“Na 26 sjednici Gradskog vijeća održanoj 04.08.2016 godine donesena je odluka mimo predloženih točaka Dnevnog reda de se krene u treće izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska park“ .
U spomenute izmjene i dopune se krenulo zbog našeg inzistiranja na zaštiti Maraska parka, priobalja i mora što je u tom momentu podržao i sam gradonačelnik. Sve se to je lako provjerljivo iz transkripta sjednice koji može zatražiti svaki vijećnik pa i građanin da mu se dostavi (osobno sam zatražio isti).

Dakle jedini i isključivi razlogpokretanja trećih izmjena i dopuna jestzaštita javnog interesa.

Dogus grupa je 22.09.2016 godine predstavila projekt Maraska u kojem su jasno vidljiva odstupanja od usvojenog plana i dogovorenoga na posljednjoj sjednici vijeća. Ne znam da li se te promjene namjeravaju ukomponirati u treće izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja, da li se radi o marketinškom spinu, puštanju probnih balona ili nečem trećem…

Na žalost mi kao gradski vijećnici i najžešći kritičari pojedinih stavki u projektu nismo pozvani na predstavljanje plana pa nismo bili u mogućnosti postaviti pitanja u svezi toga na licu mjesta.
Razumijem da na predstavljanju plana nije smjelo biti provokativnih pitanja i disonantnih tonova pa su po tom ključu slani pozivi uzvanicima. Uostalom u Turskoj je zavladalo jednoumlje i totalitarizam pa nije ni čudno da se turski investitori sukladno tome ponašaju u našoj domovini.

Kako ne bih trčao pred rudo sačekat ću prijedlog trećih izmjena i dopuna, proučiti kompletnu dokumentaciju. Nakon toga ću se detaljno i argumentirano očitovati o tome što stoji iza projekta Maraska park i turskih ulaganja u Hrvatsku.

P.S
Dragi turski investitori, znam da vam ovdje svi sve naplaćuju ali evo ja ću vam dati jedan besplatan savjet zlata vrijedan. Učinite uslugu sebi i nama. Prestanite slušati savjete svog glavnog konzultanta Zdravka Livakovića kojeg masno plaćate. To neće završiti na dobro.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.