Pupovac protiv pozdrava “Za dom spremni”, a zabranio bi i slušati Thompsona Pupovac protiv pozdrava “Za dom spremni”, a zabranio bi i slušati Thompsona
Tri sata zasjedao je saborski Odbor za Ustav na temu spomenika 11-orici poginulih HOS-ova u Jasenovcu na kojoj je i njihov ratni znak s pozdravom “Za dom... Pupovac protiv pozdrava “Za dom spremni”, a zabranio bi i slušati Thompsona

Tri sata zasjedao je saborski Odbor za Ustav na temu spomenika 11-orici poginulih HOS-ova u Jasenovcu na kojoj je i njihov ratni znak s pozdravom “Za dom spremni”. Dio sjednice bio je otvoren za javnost, a dio bez nazočnosti medija.

Fanovi Marka Perkovića Thompsona reagirali su na izjavu Milorada Pupovca rečenu na sjednici Odbora:

“Moj prijedlog zaključka usmjeren je na meritum stvari i na jasno postavljanje prema ustaškom pozdravu. Neophodno je da se to čuje u javnosti i da se tako pošalje poruka Odbora i prekinu najrazličitije interpretacije koje onemogućavaju jasnu osudu spornog pozdrava”, kazao je Pupovac koji drži da je neophodno da Odbor jasno kaže o čemu je riječ kada se spominje sporni pozdrav, posebice uzimajući u obzir da mnogi mladi danas ne znaju njegovu pozadinu.

“Kad mladi posjećuju spomen-područja, u knjigama crtaju kukaste križeve, ušata U, a u autobusu slušaju Thompsona. Ako to mislimo zaustaviti nejasnim odnosom, mislim da se varamo, jer ako mi ne možemo poslati jasnu poruku, onda je sasvim sigurno da to neće ni Vladino Povjerenstvo,”  uvjeren je Pupovac.

Na tu njegovu izjavu reagirali su Thompsonovi fanovi koji traže objašnjenje temeljem čega bi Pupovac zabranio mladima da slušaju omiljenog pjevača.

“Očekujemo od zastupnika u Hrvatskom državnom saboru da zatraže javno pojašnjenje od saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca, što je mislio pod tvrdnjom kako je nedopustivo da djeca slušaju Thompsona u autobusima prilikom posjeta spomen obilježjima,” pišu zaljubljenici u glazbu popularnog pjevača.

Izvor: Maxportal.hr

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.