Ravnatelj Orlović ženu i djecu vodio u skupi hotel za račun Zavoda za hitnu medicinu?! Ravnatelj Orlović ženu i djecu vodio u skupi hotel za račun Zavoda za hitnu medicinu?!
Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač uputio je preko medija zahtjev za uvođenjem reda i zakonitosti u Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije. Odgovori koja... Ravnatelj Orlović ženu i djecu vodio u skupi hotel za račun Zavoda za hitnu medicinu?!

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač uputio je preko medija zahtjev za uvođenjem reda i zakonitosti u Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Odgovori koja je dobio na postavljena pitanja od strane ravnatelja Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije nepotpuni su i uvreda za zdrav razum, navodi Pupić Bakrač u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti:

“Nije mi dostavljena dokumentacija koju sam tražio u svezi zapošljavanja samo se taksativno nabrojani inspekcijski nadzori koji su obavljeni ( također bez dostave pripadajuće dokumentacije). Ravnatelj je zaposlio nećakinju i sina preko student servisa zbog potrebe za zapošljavanjem pomoćnog osoblja !?

Noćenje sa ženom i djecom u luksuznoj dvoetažnoj sobi Gallery suite hotela Park Boutique, Varaždin koje je plaćeno karticom Zavoda dogodilo se slučajno!? Naime ravnateljeva supruga je sa djecom bila u posjetu Zagrebu pa mu se neplanirano pridružila. Inače namjera ravnatelj je bila da rezervira luksuznu dvoetažnu najskuplju sobu u hotelu koja može primiti 6 osoba za samo jednu osobu-sebe!? Prilikom plaćana računa ravnatelj je tražio poseban račun za suprugu i dvoje djece ali ga nije mogao dobiti jer je račun već bio ispisan i nije se mogao mijenjati !? Nakon povratka s puta ravnatelj iako je znao da je karticom Zavoda platio troškove spavanja svoje supruge i djece dao tajnici dokumentaciju za obračun putnog naloga !? Omaškom !?

Ravnatelj tvrdi da je troškove za svoju suprugu i djecu podmirio na račun Zavoda. Ne navodi kada, odnosno kojeg datuma te u priloženoj dokumentaciji nije dostavio dokaz za tu tvrdnju.

Vozila Zavoda nisu obilježena pripadajućim oznakama već nekoliko godina jer njihov oblik, veličina i sam izgled ne udovoljavaju konfiguraciji vozila !?
Ravnatelj i njegov zamjenik imaju pravo na korištenje vozila Zavoda 24 sata !? U razgovoru koji sam zatražio i obavio sa bivšim Predsjednik UV Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije Željkom Ivkovićem i pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo,socijalnu skrb i mlade Bernardom Marunom rečeno mi je da oni nisu imali pojma o tome. Da je ravnatelj sam potpisao odluku kojom samom sebi i zamjeniku omogućava neograničeno korištenje službenih automobila !? Takvu odluku moglo je donijeti isključivo Upravno vijeće Zavoda.

Za medicinsku sestru koja je neovlašteno samostalno ispisivala recepte i ovjeravala ih faksimilom liječnika bez njihovog znanja ( što je i priznala prilikom inspekcijskog nadzora provedenog 16.12.2015 godine) čime je financijski oštetila HZZO ravnatelj već dvije godine čeka odluku komore medicinskih sestara. Tko rukovodi Zavodom za hitnu medicinu ravnatelj ili komora medicinskih sestara !? Kako je moguće da osoba koja neovlašteno ispisuje recepte i koristi faksimile liječnika nije automatski suspendirana s posla do okončanja postupka !?

Nakon što sam pročitao odgovore ravnatelja na moja pitanja osjećao sam se kao da me u đir uhvatio Bernard Jurkotić u svojoj emisiji U zdrav mozak.

Molim Vas da poduzmete mjere i radnje iz vaše nadležnosti, uvedete red i zakon u Zavod za Hitnu medicinu Zadarske županije. Pri tome imajte na umu da po prijavi djelatnika nadležna tijela provode istražne radnje za navedene postupke. Odgovornost će te morati preuzeti na ovaj ili onaj način. Donošenjem odluka ili za nedonošenje.

Na znanje:

-Županijski državni odvjetnik Goran Troskot
-Ministar zdravstva Milan Kujundžić

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

 

Do mene su stigli brojni prigovori nezadovoljnih djelatnika kao i opsežna dokumentacija koja ukazuje na protuzakonite aktivnosti na Zavodu za Hitnu medicinu zadarske županije.
Stoga Vas molim da mi odgovorite na slijedeća pitanja:
1.Budući da su pritužbe odnose na brojna zapošljavanja bez natječaja molim Vas da mi odgovorite koliko je osoba zaposleno ( imenom i prezimenom te na koja radna mjesta ) i po kojim kriterijima od 01.01.2015 godine do danas ? Da li je prilikom zapošljavanja preko student servisa ravnateljeve nećakinje Ines Orlović i sina Luke Orlovića bilo nepotizma (priložena dokumentacija račun 2406 i račun 2355) ?
2.Tko je i u koju svrhu dvije noći ( 29.04-01.05.2016 god.) sa ženom i djecom boravio u luksuznoj dvoetažnoj sobi Gallery suite hotela Park Boutique, Varaždin na račun Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije ( priložena dokumentacija račun br. 676/3201/9320 ) ?
3.Prema navodima djelatnika službena vozila Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije koriste se u privatne svrhe, čak ih voze i članovi obitelji zaposlenih. Da li su vozila registarskih oznaka ZD 546 IK ( Mazda 3 ), ZD 835 HB (VW Cady) i ZD 886 HH (VW Cady) označeni pripadajućom oznakom Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije, tko ih vozi i u koje svrhe ? Također molim da mi se dostave svi putni nalozi od 01.01 2015 godine do danas, prijeđena kilometraža u tom periodu i ukupna kilometraža za navedena vozila.
4.Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje proveo je kontrolu u Zavodu za Hitnu medicinu Zadarske županije vezano uz nepravilnosti u propisivanju lijekova (priložena dokumentacija KLASA 052-01/15-01/51 UR.BROJ 338-17-31-15-4 ). Kontrolom je utvrđeno da je medicinska sestra samostalno ispisivala recepte i ovjeravala ih faksimilom liječnika bez znanja liječnika koji su sa njom radili. Da li su i koje stegovne mjere provedene protiv te medicinske sestre i zašto je po nalogu ravnatelja Predraga Orlovića šteta nastala protuzakonitim postupcima medicinske sestre pala na teret Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije.

Screenshot_20171207-103709-768x1579-01

marko pupic bakrac

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.