RURALNI SAJAM U RAŽANCU Domaći i strani gosti oduševljeni lokalnim proizvodima RURALNI SAJAM U RAŽANCU Domaći i strani gosti oduševljeni lokalnim proizvodima
Bogat program „Lito u Ražancu 2018. svakim danom okuplja velik broj domaćih i stranih gostiju. Program su organizirali: Turistička zajednica općine Ražanac, Općina Ražanac,... RURALNI SAJAM U RAŽANCU Domaći i strani gosti oduševljeni lokalnim proizvodima

Bogat program „Lito u Ražancu 2018. svakim danom okuplja velik broj domaćih i stranih gostiju. Program su organizirali: Turistička zajednica općine Ražanac, Općina Ražanac, Udruga mladih „Ražanac“, Udruga za ruralni razvoj „Ravni kotari“, KUU „Fortuna“ Ražanac i Športsko ribolovno društvo „Arbun“ Ražanac.
Organizatori su si dali truda, tako je program sastavljen od zabavnog, sportskog, aktivnog, gastronomskog i kulturnog dijela.
U subotu 4. Kolovoza 2018. Održan je Prvi ruralni sajam „Zeleno na plavo“.
Croatia osiguranje sponzoriralo je organizaciju sajma. Lara Dodić predstavnica osiguranja informirala je zainteresirane o svim prednostima poslovanja s Croatia osiguranjem.
Kroz prvi ruralni sajam „Zeleno na plavo“ organizatori su želji upoznati svoje goste i mještane s lokalnim proizvodima i vrijednostima istih. Na veliku radost organizatora i izlagača ostvarena je odlična suradnja između izlagača i kupaca.
Tako ste u suboti ispred štandova medara, uljara, izrađivača nakita i ukrasne keramike, ljekovitog bilja, vina mogli vidjeti velik broj stranih gostiju koje je zanimalo kakao koristiti med za određene zdravstvene tegobe, koje su sve prednosti korištenja domaćeg maslinovog ulja i ljekovitog bilja. Ženski dio publike uživao je u raznolikoj ponudi nakita i predmeta od keramike.
Uz izlagače program je upotpunio nastup KUD-a, a vrijedni volonteri mjesta prikazali su na rivi dizanje mreže potegače.
Uz to na rivi je organizirana izložba starih fotografija Ražanca gdje ste mogli vidjeti skoro zaboravljene trenutke raznih događaja povijesti Ražanca. Gosti, a i domaći mještani s puno emocija prisjećali su se svojih korijena i mladosti.
Svoje umjetničke radove u sklopu slikarskog ciklusa „Mrva umjetnosti“, predstavila je lokalna slikarica Iva Čačić.
Glavni cilj sajma bio je povezati okuse mora i kopna, točnije „zelenim i plavim“ proizvodima omogućiti zajedničku sinergiju, prepoznatljivost i kvalitetu.
„Uključivanje OPG-ova u turističku ponudu je jedan od glavnih razvojnih prioriteta TZO Ražanac. Upravo je sajam „Zeleno na plavo“ zamišljen kao „pilot projekt“ u vidu prezentacije lokalnih proizvoda te kao takav prvi na području Općine Ražanac .
Svjesni smo da gostima koji dolaze na naše područje moramo ponuditi „ruralan okus“ koji je pun potencijala i gdje je moguć daljnji razvoj ponajviše u kreiranju „krajnjeg“ proizvoda, kazao je Ante Miletić – direktor TZ-a Ražanac.

„Uvijek nas veseli suradnja s ljudima koji prepoznaju potrebu prezentacije domaćih proizvoda. Kroz naš rad uvijek se javljalo vječno pitanje kako i na koji način omogućiti OPG-ima što bolju prodaju i prepoznatljivost.
Sajam u Ražancu je pun pogodak, jer vidim nasmijana lica izlagača, što znači da su zadovoljno trgovali svojim vrijednim proizvodima. Maloprije sam čula kako su stranici prvi puta čuli da imamo prirodni antibiotik naših medara, kvalitetni propolis, ostali su malo zatečeni ali su vrlo rado kupili isti“, kazala je Marta Pintur voditeljica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.
Do kraja večeri velik broj gostiju su uživao je u domaćoj glazbi, dagnjama, lovačkom čobancu, sezonskom voću lokalnih opg-ova.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.