Sarajevski pjevač uglazbio pjesmu zadarske književnice Marijane Dokoza Sarajevski pjevač uglazbio pjesmu zadarske književnice Marijane Dokoza
U njemačkom Idsteinu je premijerno izvedena nova pjesma sarajevskog glazbenika s frankfurtskom adresom Senada Ajanovića “Za tebe, draga” za koju je stihove napisala zadarska... Sarajevski pjevač uglazbio pjesmu zadarske književnice Marijane Dokoza

U njemačkom Idsteinu je premijerno izvedena nova pjesma sarajevskog glazbenika s frankfurtskom adresom Senada Ajanovića “Za tebe, draga” za koju je stihove napisala zadarska književnica i pjesnikinja Marijana Dokoza.
Pjesma je izvornog naslova “Za tebe, dragi”, a nedavno je osvojila drugo mjesto na Međunarodnom natječaju u poeziji. Ovo je njen drugi uspjeh.
– Nisam se nadala da bi je netko mogao uglazbiti jer je poezija, bez rime, riječi nisu lagane za pjevanje, ali i nikad do sada nisam nekom glazbeniku nudila poeziju niti me je netko to tražio. Kad me predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Wiesbaden, Ivica Košak, upitao bih li je dala Senadu Ajanoviću da je pokuša uglazbiti, bez nekih očekivanja sam rekla, može. Mislila sam kako će odustati čim je proba uglazbiti – kaže Marijana Dokoza otkrivajući:

“Pjesma je nastala u jednom emotivnom trenutku i doslovno baš u trenutku. Nisam je dorađivala, razmišljala o riječima, stihovima, jednostavno je izletjela iz mene.
I baš je takva ostala do kraja. Frankfurtski glazbenik koji je do sad snimio četiri albuma kaže kako mu se još nikad nije dogodilo da ne mora promijeniti niti jednu jedinu riječ tijekom snimanja pjesme.

– Jedino što sam mijenjao je to da pjevam ženi, a Marijana je pisala muškarcu. To je ipak trebalo promijeniti – nasmijao se Senad.
Singl bi uskoro trebao izaći na tržište, a nakon toga će se snimati i spot.

marijana-dokoza-2-1-600x900

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.