Šestero odraslih i troje djece spašeno u Paškom kanalu! Šestero odraslih i troje djece spašeno u Paškom kanalu!
Unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su vladali tijekom jučerašnjeg dana, devet osoba, od čega troje manje djece, krenulo je na plovidbu gumenom brodicom... Šestero odraslih i troje djece spašeno u Paškom kanalu!

Unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su vladali tijekom jučerašnjeg dana, devet osoba, od čega troje manje djece, krenulo je na plovidbu gumenom brodicom od otoka Paga prema Karlobagu te su nedugo potom izgubili nadzor nad brodicom zbog izrazito jakih udara bure, izvijestio je HRT Radio Zadar.

Djelatnici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su sinoć, 16. lipnja u 20.37 sati poziv  od voditelja gumene brodice koju zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru nije uspjevao zadržati pod nadzorom. Na brodici se uz voditelja brodice nalazilo još osam osoba, od kojih troje manje djece.

Šestero odraslih i troje djece na gumenoj brodici u pogibeljnoj situaciji našli su se tijekom plovidbe Paškim kanalom, nedugo nakon isplovljavanja iz uvale Gornja Slana prema Karlobagu. Budući da u trenutku zaprimanja poziva pogibelji osobe na gumenoj brodici ipak nisu bile životno ugrožene, u koordinaciji MRCC Rijeka i nadležne Lučke kapetanije Senj odlučeno je angažirati najbliže raspoloživo komercijalno spasilačko plovilo, koje je u 23.37 sati svih osam osoba sa gumenjaka prekrcalo na spasilačko plovilo te su sa pozicije pronalaska (uvala Gornja Slana) prevezeni u Novalju, dok je njihova brodica naknadno, u jutros oko 03.00 sata privezana na siguran vez nedaleko pozicije spašavanja, čime je ova akcije uspješno okončana.

Tijekom današnjeg dana neoštećenu gumenu brodicu preuzeo je vlasnik i prevezao u luku privezišta.

O tijeku i rezultatima potražno – spasilačke akcije MRCC Rijeka izvjestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Pomorsku policiju Senj, čiji službenici su bili u pripravnosti tijekom trajanja ove akcije.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.