Sestra mladića (16) koji je motorom ubio 18-godišnjakinju: “Pretužni smo” Sestra mladića (16) koji je motorom ubio 18-godišnjakinju: “Pretužni smo”
U trenucima dok je 16-godišnji mladić bio u sudnici i čekao odluku o zadržavanju ili puštanju iz pritvora Index.hr uspio je doći do njegove starije... Sestra mladića (16) koji je motorom ubio 18-godišnjakinju: “Pretužni smo”

U trenucima dok je 16-godišnji mladić bio u sudnici i čekao odluku o zadržavanju ili puštanju iz pritvora Index.hr uspio je doći do njegove starije sestre. 20-godišnjakinja u šoku je i plakala je gotovo tijekom cijelog razgovora.

Njen brat je u četvrtak u ranim jutarnjim satima pod utjecajem alkohola motociklom naletio na četiri djevojke, od kojih je jedna kasnije preminula u bolnici dok su druge zadobile lakše ozljede.

“On nikad do ove situacija nije sjeo na motor pod utjecajem alkohola. Preksinoć je dobio poziv od prijatelja da se vrati u Starigrad pa je otišao tamo. Dok se vraćao u Seline dogodila se ova tragedija”, govori kroz suze.

Na pitanje zašto je uopće vozio, te opasku da već godinama vozi skuter ili motor, za Index.hr je rekla:

“To je tako, svi tu voze motore”

“Ovdje se svi voze na motorima, ne samo u našem mjestu nego i šire. To je jednostavno tako. To se ne događa samo kod nas. On će sad navršiti 17 godina i trebao je u rujnu polagati za motor. Mladima je teško zabraniti neke stvari. Ako svi u ekipi, njih 10, imaju motor onda i roditelji žele svom djetetu omogućiti sve. To nije bilo u ni u kakvoj lošoj namjeri”, nastavlja.

“Moj tata nije tatica pun love”

“Moj brat ne bi ni mrava zgazio. A kamoli ovo što mu se dogodilo. Svi tu naši ljudi su uz njega. Je znaju kakav je. Znaju da nije takva osoba, pročitala sam negdje da je netko rekao – pijan i bahat. To jednostavno nije točno. Svi nas zovu i ne mogu vjerovati što se dogodilo. On i stradala djevojka bili su dio ekipe. Uopće ne znam kako će on to psihički podnijeti. Kad čitam komentare za brata da je monstrum, to je nepodnošljivo.

 Moja obitelj nije zla. Moja tata nije tatica pun love. Sve što je stekao stekao je svojim radom i svojoj djeci želi samo omogućiti da imaju sve u životu, sve što su stekli moji roditelji sve su stekli svojim rukama i svi tu znaju kakvi smo mi ljudi.  To što kao roditelji žele svojoj djeci dati sve, samo je dokaz koliko su požrtvovni roditelji”, priča nam sestra mladića.

“Njena majka i moja majka su se zagrlile. Plaču zajedno”

Govori da je preminula djevojka prije dva mjeseca izgubila oca.

“Njena majka i moja majka zaglile su se i žalimo skupa u ovoj situaciji koja nas je zadesila. Ovo je prestrašno. Moja majka je rekla da bi dala svoj život da može vratiti nju. Nitko nije zaslužio da se ovo događa. Svima nam je užasno teško.  Da barem možemo vratiti vrijeme”, kroz plač nam govori.

Pa opet ponavlja: “On nikad nije pijan vozio motor. Do jučer kad su ga zvali da se vrati. I tom jednom jedinom prilikom se dogodi ovaj strašni nesretni slučaj”.

“On je dijete od 16 godina, cijeli život će nositi taj križ”

“Moj brat nije osoba koju se treba osuđivati, govoriti da mu treba ispaliti metak u čelo. On je samo dijete od 16 godina. On će nositi taj križ cijeloga života. I ja bi svoj život dala da mogu vratiti tuđi koji je tako nesretno nastradao. Njih dvoje su se družili, prestrašno je to. On je dijete koje radi od svoje 15. Godine u restoranu. Svi ga obožavaju, njegov šef ga obožava. Da je pijan i bahat to je najveća laž. On je društven, drag, tko god ga zna nema loše riječi o njemu. Nije u redu da oni koji ga ne znaju govore svašta o njemu”, kaže nam.

Prema informacijama koje su joj poznate do nesreće je došlo nakon što je iz suprotnog smjera “doletio” auto koji je jurio njegovim trakom, on je morao skrenuti da se ne sudaru s njim. “Vidio je cure, skočio je s motora da ih ne pogodi, ali nije mu to uspjelo. Motor se zabio u nju. Ovu tragediju ćemo zauvijek nositi u našoj obitelji. Nemam riječi uopće kako bih opisala ovu neopisivu bol koju svi osjećamo. Strašno nam je žao. Da bar možemo vratiti vrijeme. Motor se trebao prodati. Mama je stalno vikala – nemoj ići s njim”, jedva nam je kroz plač ispričala sestra 16-godišnjaka.

  • Anonimno

    3. kolovoza 2018. #1 Author

    Kume mi smo uz tebe,Josip sa svojom obitelji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.