SJAJAN USPJEH Učenice iz Škabrnje u Abu Dhabiju osvojile 100.000 dolara! SJAJAN USPJEH Učenice iz Škabrnje u Abu Dhabiju osvojile 100.000 dolara!
Učenice Osnovne škole Vladimira Nazora iz Škabrnje ostvarile su nevjerojatan uspjeh! Pobjedile su na međunarodnom natječaju i u Abu Dhabiju osvojile 100.000 dolara! Ivana... SJAJAN USPJEH Učenice iz Škabrnje u Abu Dhabiju osvojile 100.000 dolara!

Učenice Osnovne škole Vladimira Nazora iz Škabrnje ostvarile su nevjerojatan uspjeh! Pobjedile su na međunarodnom natječaju i u Abu Dhabiju osvojile 100.000 dolara!

Ivana Ražov, Leonarda Škara i Inq Matijević tamo su se predstavile projektom “Sretna škola plave ekonomije” i unatoč jakoj konkurenciji od čak 370 škola – osvojile prestižnu nagradu Zayed Future Energy Prize 2018.

Nagradu dodjeljuje Vlada UAE-a za projekt održivog razvoja, a projektom mladih Škabrnjanaca obuhvaćeni su obnovljivi izvori energije kroz inovativnu PV-T solarnu tehnologiju povezanu s električnim vozilom i mobilnim sustavom baterija, poduzetništvo kroz učeničku zadrugu „Maslina“, recikliranje i razvrstavanje otpada kroz program Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR) te dijeljenje podataka sa 112 država svijeta kroz Program GLOBE koji sponzorira NASA.

Tijekom dana primile su brojne čestitke, a ovaj veliki uspjeh i zaslužuje pohvale!

 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.