SJEĆANJE NA NAJMILIJE Građani kupuju cvijeće i obilaze groblje SJEĆANJE NA NAJMILIJE Građani kupuju cvijeće i obilaze groblje
Blagdan Svih svetih i Dušni dan vrijeme je kad se više nego druge dane u godini prisjećamo svojih najmilijih koji više nisu tu, kiteći... SJEĆANJE NA NAJMILIJE Građani kupuju cvijeće i obilaze groblje

Blagdan Svih svetih i Dušni dan vrijeme je kad se više nego druge dane u godini prisjećamo svojih najmilijih koji više nisu tu, kiteći im grobove cvijećem i paleći svijeće za njihove duše. Tradicionalno se grobovi kite krizantemama koje se u Zadru uoči blagdana prodaju na najmanje pet lokacija – na Tržnici, na Obali kneza Branimira, na Trgu kneza Višeslava, na Belafuži i kod Gradskog groblja.

Već dva dana krizanteme i ostalo cvijeće dobro se prodaje. Tako su brojni Zadrani i jutros odabirali bukete i aranžamane koje će nositi na grobove svojih najmilijih.
Ovo su dani kada se vjernici sjećaju svojih voljenih i nažalost preminulih, te se za njih mole i odnose im cvijeće na grob.
Unatoč krizi, za cvijeće se nađe novac, tu građani ne štede, kazala nam je jedna od prodavačica, Ana Dević.
“Krizanteme se naviše kupuju, a njihova cijena kreće se od osam do 12 kuna po komadu. Lončanice se kreću od 20 do 60 kuna, a ikebane oko 50.” – kazala nam je Ana.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.