Srednjovjekovni sajam održat će se u subotu na Pagu Srednjovjekovni sajam održat će se u subotu na Pagu
Osmi paški srednjovjekovni sajam održat će se u subotu, 13. srpnja u kuli Skrivanat u staroj gradskoj jezgri Paga. Paški srednjovjekovni sajam je kulturološka... Srednjovjekovni sajam održat će se u subotu na Pagu

Osmi paški srednjovjekovni sajam održat će se u subotu, 13. srpnja u kuli Skrivanat u staroj gradskoj jezgri Paga. Paški srednjovjekovni sajam je kulturološka i povijesna manifestacija u sklopu koje će biti prikazani srednjovjekovni viteški tabori i sajam srednjovjekovnih zanata, srednjovjekovni plesovi, prikazi oživljene povijesti, predstave, predstavljanje oružja i opreme, viteški dvoboji, turnir u streličarstvu i srednjovjekovnim igrama, streličarstvo za posjetitelje.

Kula Skrivanat je jedina postojeća od devet kula koje su branile grad Pag. Sagrađena je u 15. stoljeću i sačuvana je u izvornom obliku. 

Na sajmu će, kao domaćini, nastupiti Udruga „Paška alka“, te gosti: Kliški uskoci, Šibenska gradska straža, Udruga „Red čuvara grada Zagreba“, Udruga „Stari zanati“, Povijesno-plesna udruga „Kontea“. Sajam starih zanata i viteški tabori će biti postavljeni u 19:00 sati, a program počinje u 20 sati. 

Organizator i pokrovitelj VIII. paškog srednjovjekovnog sajma je Turistička zajednica Grada Paga, a suorganizator je Udruga „Paška alka“.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.