Subašić pokazao majicu s pokojnim Ćustićem iako FIFA prijeti kaznom Subašić pokazao majicu s pokojnim Ćustićem iako FIFA prijeti kaznom
Dqnijel Subašić opet je junak pobjede Hrvatske na SP-u. Nakon što je briljirao u raspucavanju penala protiv Danske u osmini finala, isto je ponovio i na... Subašić pokazao majicu s pokojnim Ćustićem iako FIFA prijeti kaznom

Dqnijel Subašić opet je junak pobjede Hrvatske na SP-u. Nakon što je briljirao u raspucavanju penala protiv Danske u osmini finala, isto je ponovio i na četvrtfinalnoj utakmici protiv Rusije.

Pod grčevima i zamalo zamijenjen na kraju regularnog dijela, odradio je produžetke i onda skinuo jedanaesterac Fedoru Smolovu i tako pomogao Hrvatskoj da se probije u polufinale.

Protiv Danske obranio je udarce Christianu Eriksenu, Lasseu Schoneu i Nicolaiju Jorgensenu. Od pet jedanaesteraca koje su izveli Danci, Subašić je obranio čak tri.

Kao i poslije svake pobjede, golman Hrvatske je i nakon one nad Danskom skinuo dres i pokazao majicu s likom pokojnog prijatelja i suigrača Hrvoja Ćustića koja mu je amajlija.

Njegova gesta dirnula je medije i ljubitelje nogometa širom svijeta, ali FIFA je zbog toga kaznila Subašića opomenom i upozorila ga da to ne ponavlja jer će idući put sankcija biti teža. Ali Subašić se nije osvrtao i nakon obranjenog penala protiv Rusije opet je pokazao majicu s likom neprežaljenog prijatelja.

I to kako.

Nakon utakmice igrači su prolazak u polufinale otišli proslaviti pod tribinu s navijačima. Oni su od Subašića tražili da napravi što uvijek radi – pokaže majicu koju nosi svaki put, pa tako i sada.

Subašić ih je poslušao, ali istovremeno i našao način kako zaobići FIFA-inu kaznu i zabranu. Pokazao je Ćustića, ali samo nakratko, tako što je podigao golmansku majicu i zatim je odmah vratio natrag.

Na to ga je natjerala Iva Olivari, team managerica reprezentacije. Vidjelo se da je prilikom Subašićevog pozdravljanja s navijačima tu po zadatku, znajući što bi on mogao napraviti i tako sigurno dobiti kaznu FIFA-e.

Kada je Subašić zadigao dres da pokaže majicu s Ćustićem, Olivari je odmah dotrčala do njega i natjerala ga da je prekrije, nakon čega su se zagrlili.

Subašić je nakon utakmice objavio video ovog performansa na Instagramu uz poruku: “Iva ne brini, nema kazne kad ti brineš o svemu.”

Izvor: Index.hr

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.