Sudac Visković o puštanju osumnjičenih za silovanje: ‘Nepotrebno se dižu tenzije!’ Sudac Visković o puštanju osumnjičenih za silovanje: ‘Nepotrebno se dižu tenzije!’
Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković obratio se javnosti u ponedjeljak kako bi objasnio zašto su pušteni na slobodu. “Sudac je procijenio da opasnosti od... Sudac Visković o puštanju osumnjičenih za silovanje: ‘Nepotrebno se dižu tenzije!’

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković obratio se javnosti u ponedjeljak kako bi objasnio zašto su pušteni na slobodu.

“Sudac je procijenio da opasnosti od ponavljanja kaznenog djela nema”, kazao je Visković, dodavši da su u petak privedena petorica mlađih punoljetnika, dobi od 18 do 20 godina.

“Nakon što ih je ispitao, sudac istrage ih je pustio uz mjeru opreza. Procijenio je da nema opasnosti od ponavljanja djela, a istražni zatvor zamijenio je mjerama opreza, jer postoji opasnost od utjecanja na žrtvu”, rekao je Visković, dodavši da mjere opreza uključuju zabranu približavanja žrtvi, zabranu komuniciranja sa žrtvom te javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno.

Županijsko državno odvjetništvo će se žaliti na ovu odluku suda, a Visković je rekao da će o njoj brzo biti odlučeno. “S obzirom da će se žaliti isključivo državni odvjetnik, moglo bi biti brzo. Ne znamo hoće li se osumnjičenici žaliti na mjere opreza”, rekao je.

Upitan treba li se voditi računa o izrazito negativnoj reakciji javnosti, Visković je rekao: “Percepcija javnosti je vođena bombastičnim napisima u novinama. Oni su jednostrani i stavljaju se radi čitanosti, a ne zbog onoga što se dogodilo. Zbog ovoga se često nepotrebno dižu tenzije”, rekao je Visković.

Nije mogao govoriti o detaljima spisa, jer je istraga tajna i zato što se radi o maloljetnicima. Kaznena djela koja su u pitanju jesu silovanje maloljetne osobe i bludne radnje.

Na pitanje je li sudac napravio grešku kad je osumnjičenike pustio da se brane sa slobode, Visković je rekao da ne može odgovoriti na to pitanje, jer je žalba tek upućena te da sudsko vijeće o tome treba odlučiti.

Što se tiče snimki silovanja, Visković je rekao da su one navodno postojale, ali da ih u spisu nema. “Protiv dvojice maloljetnika postoji prijava, ali nema ništa u smislu procesuiranja”, rekao je.

Županijski sud u Zadru, Općinski sud u ZadruIzvor: N1
  • via magna

    14. listopada 2019. #1 Author

    Država a tu je i sud mora osigurati svakog čovjeka.Ako ne uspije , prirodno je pravo svakog čovjeka na vlastitu obranu..
    PS: baš me zanima što bi bilo da je u pitanju Markovićevo ili dijete ovog izgubljenog glasnogovornika kojeg su uvalili braniti neobranjivo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.