Suradnja u provedbi skrbi o osobama s psihosocijalnim problemima Suradnja u provedbi skrbi o osobama s psihosocijalnim problemima
Panel diskusija na temu „Međuresorna suradnja u provedbi skrbi o osobama s psihosocijalnim problemima – izazovi, prilike i mogućnosti lokalne zajednice“ održat će se... Suradnja u provedbi skrbi o osobama s psihosocijalnim problemima

Panel diskusija na temu „Međuresorna suradnja u provedbi skrbi o osobama s psihosocijalnim problemima – izazovi, prilike i mogućnosti lokalne zajednice“ održat će se u sklopu 2. Kongresa za mentalno zdravlje u petak, 16. ožujka 2018. god. s početkom u 14:00 sati u Hotelu Kolovare.
Odjel za psihijatriju Opće bolnice Zadar u suradnji s Obiteljskim savjetovalištem Caritasa zadarske nadbiskupije, Domovima za odrasle osobe Sv. Frane i Zemunik, Psihijatrijskom bolnicom Ugljan, Zavodom za javno zdravstvo Zadar, Domom za starije i nemoćne osobe Zadar organiziraju 2. Kongres za mentalno zdravlje „Mentalno zdravlje na radnom mjestu“ koji će se održati od 15. – 17. ožujka u Hotelu Kolovare.
U sklopu programa Kongresa najavljena je i Panel diskusija na temu unaprjeđenja međuresorne suradnje stručnjaka koji se bave provedbom zdravstvenih i psihosocijalih intervencija. Organizatori panela su djelatnici Odjela za psihijatriju Opće bolnice Zadar, Palmira Čveljo, dr. med., spec. psihijatar, Silvana Rakocija, prof. psihologije, Snježana Milanović, dr. med. spec. psihijatar, Anita Škarica, mag. med. techn. koje će dati uvodnu riječ. U panel diskusiji će sudjelovati uvaženi gosti i gošće, predstavnici lokalnih samouprava, zdravstvenih i socijalnih ustanova, te psiholozi, socijalni radnici i drugi stručnjaci koji sudjeluju u provedbi psihosocijalnih intervencija namijenjenih postizanju uspješnog oporavka i socijalne integracije osoba s problemima mentalnog zdravlja. Pozvani panelisti će kroz primjere dobre prakse, u kojima je pravovremena i usklađena intervencija stručnjaka iz različitih resora dovela do pozitivnog ishoda, odnosno do rješavanja konkretnog problema osobe/obitelji, analizirati uloge resora i mogućnosti za unaprjeđenje učinkovitosti provedbe psihosocijalnih intervencija.
Cilj je razmjena korisnih informacija radi optimalnog korištenja postojećih resursa lokalne zajednice u svrhu učinkovitijeg provođenja intervencija iz područja skrbi o osobama s psihosocijalnim problemima.
Panel diskusiju će moderirati doc. dr. sc. Mladen Mavar te gošća iz Šibensko-Kninske županije mr. sc. Marina Gulin, oboje specijalisti kliničke psihologije s dugogošnjim iskustvom u praksi na području provedbe skrbi o osobama s problemima mentalnog zdravlja.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.