Svjetska banka financirala je do sada 39 projekata u Zadarskoj županiji Svjetska banka financirala je do sada 39 projekata u Zadarskoj županiji
Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održan je radni sastanak sa predstavnicima Svjetske banke, vezan uz realizirane projekte u našoj županiji koji su financirani njihovim... Svjetska banka financirala je do sada 39 projekata u Zadarskoj županiji

Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održan je radni sastanak sa predstavnicima Svjetske banke, vezan uz realizirane projekte u našoj županiji koji su financirani njihovim donacijama u razdoblju od 2005-2010. godine, te kako bi se na licu mjesta upoznali sa sadašnjim stanjem tih projekata. Na sastanku je bila nazočna Nina Bhatt, direktorica Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju zadužena za socijalni razvoj, Ana Markuz koja je bila voditeljica Programa socijalno gospodarskog oporavka, Vera Dugandžić voditeljica istoga programa od strane Svjetske banke te Marica Babić koja je tada bila regionalna koordinatorica toga programa.

Delegaciju je pozdravila pročelnica Ureda župana Marina Dujmović-Vuković koja je posebno istaknula kako je Program socijalno gospodarskog oporavka koji se provodio u Zadarskoj županiji primjer dobre prakse jer je na našem području realizirano 39 projekata sa više od 22 milijuna kuna donacije Svjetske banke. Između ostalog, tim sredstvima KUD-u „Gradina“ iz Polače rekonstruirana je tradicijska narodna nošnja, Gradu Benkovcu financiran je Program pomoći i njege u kući starijim osobama, sanirana je vodovodna mreža na području Grada Obrovca, u Općini Stankovci adaptiran je i uređen vrtić, potpomognute su mnoge Poljoprivredne zadruge te danas uspješne tvrtke poput Metalni lijev TCG, Roca, Marikomerc, Mataš itd..
Delegacija koja je bila uključena u financiranje mnogih projekata na području Zadarske županije posjetila je Poljoprivrednu zadrugu „Maslina i vino“ kojima su financirali kupnju traktora i opremanje uljare te tvrtku „Kroštula“ kojoj su sa gotovo milijun kuna donacije pomogli kupnju slastičarske opreme.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.