TEŠKI DANI ZA RENATU PEROŠ Mrze je svi jer je izdala Stanislava Antića TEŠKI DANI ZA RENATU PEROŠ Mrze je svi jer je izdala Stanislava Antića
Nakon što je legendarnom nekadašnjem direktoru SAS-a, Stanislavu Antiću, Hrvatska gospodarska komora u Zadru dodijelila nagradu za životno djelo, uslijedili su neugodni dani za... TEŠKI DANI ZA RENATU PEROŠ Mrze je svi jer je izdala Stanislava Antića

Nakon što je legendarnom nekadašnjem direktoru SAS-a, Stanislavu Antiću, Hrvatska gospodarska komora u Zadru dodijelila nagradu za životno djelo, uslijedili su neugodni dani za ravnateljicu Narodnog muzeja Zadar Renatu Peroš.
Antić je dao veliki intervju za jedne novine u kojem je podsjetio javnost na velike uspjehe koje je ostvario u svoje vrijeme i napravio gospodarsko čudo od tvornice SAS koju je pokrenuo, a koja je proizvodila mehaničke dijelove i izvozila ih po cijeloj Europi.
Zarada je bila mjerena u desecima milijuna tadašnjih maraka, a Antić je rado ulagao u javno dobro. Uložio je novac u izgradnju cijele zgrade Odjela pedijatrije zadarske Opće bolnice, a to je samo jedna od investicija na koju se odlučio.
Radnici su imali plaću od nekoliko tisuća maraka, a u to vrijeme su dobivali o stanove od firme za koju su radili.

stanislav-antic_crop_800x450

Antić je smijenjen 1991. godine na inicijativu predsjednika Tuđmana koji je dobio instrukcije od nekog iz Zadra, te se otada povukao iz javnosti.
Kasnije se 2001. kandidirao za gradonačelnika grada Zadra i njegova nezavisna lista osvojila je najviše mandata, te je uz glasove koalicijskih partnera na sjednici trebao biti izabran za gradonačelnika.

Međutim, izdala ga je upravo Renata Peroš koja je bila na Antičevoj listi, a glasovala za HDZ-ovog kandidata Božidara Kalmetu.
Antić je kazao kako mu se Peroš klela do zadnjeg trenutka na sve svoje da ga nikad ne bi izdala, a upravo je to napravila. Dani kad je ovaj intervju objavljen bili su nelagodni za Peroš, ljudi su je svukud poprijeko gledali i s mržnjom.
Kada je na sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak Marko Pupić Bakrač kazao kako je izdala i prodala Antića za 200.000 njemačkih maraka i radno mjesto, nitko ju nije branio, čak ni iz njene stranke.
Danas će Antić primiti nagradu za životno djelo na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u velikoj dvorani HNK Zadar, a hoće li se na sjednici imati hrabrosti pojaviti i Peroš koja je pozivnicu dobila – ostaje za vidjeti.

Dodjelom ove nagrade Antiću HDZ je se na neki način i odrekao, te je izložio neugodnostima i uvredama, međutim to nikome nije bilo važno.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.