Tradicionalna fešta za 1. svibnja na Viru: Glazba, fažol i koncert Mila Hrnića! Tradicionalna fešta za 1. svibnja na Viru: Glazba, fažol i koncert Mila Hrnića!
Tradicionalna prvosvibanjska fešta na otoku Viru neće ni ove godine proći bez dobre glazbe i pijata fažola na Trgu svetog Jure, pa iz destinacijske... Tradicionalna fešta za 1. svibnja na Viru: Glazba, fažol i koncert Mila Hrnića!

Tradicionalna prvosvibanjska fešta na otoku Viru neće ni ove godine proći bez dobre glazbe i pijata fažola na Trgu svetog Jure, pa iz destinacijske menadžment kompanije Vir turizam pozivaju sve Virane, virske vikendaše, stanovnike susjednih općina i gradova te stanovnike cijele Zadarske županije na veselo druženje u srijedu od 10 sati. Svirat će stari virski znanci, sjajni Tempo Band iz Zadra s pjevačicom Lucijom Buškulić iz Vira, a nakon prijepodnevnog druženja, ručka i odmora, od 20 sati na istom mjestu pjevat će jedan od najvećih dalmatinskih pjevača Milo Hrnić. Koncert legendarnog Dubrovčanina bio je predviđen za feštu svetog Jure, ali je potom otkazan zbog kišnog vremena. Kako se u srijedu očekuju povoljne vremenske prilike, odnosno lijepo sunčano i vrlo ugodno prijepodne te večer bez vjetra i oborina, nema razloga da se Praznik rada ne proslavi na otoku Viru. U Hrvatskoj se slavi još od 1890. godine kada su hrvatski radnici u Zagrebu s tri osmice istaknuli svoje težnje: osam sati rada, osam sati odmora i osam sati kulturnog obrazovanja.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.