TRG PETRA ZORANIĆA Predstavljanje projekta uz slatka i slana jela

Na Trgu Petra Zoranića danas je održana  završna konferencija projekta „Primjena inovativnih metoda podučavanja i komunikacije sukladno smjernicama ruralnog razvoja“.Ovom prilikom predstavljen je cijeli projekt uz nekoliko slatkih i slanih jela, a Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar iskoristila je prigodu za promoviranje upisa u školsku godinu 2016./2017.

Projektne aktivnosti koje su ostvarene:Izrađen je novi kurikulum za praktičnu nastavu kroz sve četiri godine strukovnog obrazovanja za agroturističkog tehničara sa svrhom implementacije kurikuluma u postojeći nastavni plan i program, realizirana su studijska putovanja u Nizozemsku, Slavonski Brod i Kaštel Štafilić, održane su edukacije za učenike:edukacija o proizvodnji jagoda i hidroponskom uzgoju, tečaj poslovnih vještina,držane su edukacije za profesore: edukacija o proizvodnji jagoda i hidroponskom uzgoju, tečaj općeg engleskog jezika, tečaj informatike i pedagoška dimenzija izrade, realizacije i vrednovanja školskog kurikuluma I tečaj marketinških vještina. Također je posjećeno agroturističko imanje u Zadarskoj županiji, Kuhar je osmislio i pripremio tri slatka i tri slana jela od jagoda s učenicima,provedena je analiza stvarnih potreba tržišta i kreiran je plana za buduće aktivnosti škole, podignut je hidroponski sustav za uzgoj jagoda na otvorenom ispred škole i u zatvorenom prostoru na Babindubu.Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada“ u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u Zadru.

Župan Stipe Zrilić danas je posjetio završnu konferenciju na Trgu Petra Zoranića i pri tom naglasio:

„ Ovakvi projekti iznimno su važni jer imaju za cilj školovati naše mlade ljude za zanimanja koja će im donijeti mogućnost zaposlenja i egzistencije upravo u ovim našim lijepim prostorima“.

20160418_164345