TRG PETRA ZORANIĆA U petak nastupa Zadarski kvartet klarineta TRG PETRA ZORANIĆA U petak nastupa Zadarski kvartet klarineta
Na festivalu Zadar classic open air 2016 u petak će, 05. kolovoza, po drugi put nastupiti Zadarski kvartet klarineta koji, uz manje promjene u... TRG PETRA ZORANIĆA U petak nastupa Zadarski kvartet klarineta

Na festivalu Zadar classic open air 2016 u petak će, 05. kolovoza, po drugi put nastupiti Zadarski kvartet klarineta koji, uz manje promjene u sastavu,  djeluje od 2007. godine kad je nastao kao samostalni projekt učenika Glazbene škole Blagoje Bersa.  Čine ga mladi glazbenici, 25-godišnjaci Ante Buturić i Lovre Lučić,  godinu mlađi Abdul-Azziz Hussein i s 22 godine najmlađi, Ivan Andrijević.

Trojica starijih su već diplomirali na Muzičkoj akademiji u Zagrebu,  Andrijević je na četvrtoj godini i na ovom festivalu sudjeluje od njegova utemeljenja.

Zadrani – Lučić, Buturić i Andrijević osnovno su i srednje glazbeno obrazovanje stekli u svom gradu, a Zagrepčanin Abdul-Azziz Hussein, u Zagrebu. Svi članovi tog puhačkog komornog sastava još su tijekom školovanja osvajali nagrade na raznim natjecanjima, usavršavali se kod uglednih glazbenika i pedagoga, održavali solo recitale i nastupali s poznatim orkestrima. Kao sastav nastupaju u raznim prigodama i sredinama te počinju ubirati plodove zajedničkog rada – nedavno su na natjecanju „Premio cittá di Padova“, u konkurenciji 19 sastava zauzeli četvrto mjesto. Mladi glazbenici okupljeni u Zadarskom kvartetu klarineta izvode na svojim nastupima vrlo šarolik program, od originalnih ili za takav sastav obrađenih kompozicija, do jazza i folklorne glazbe. Dio tog programa izvest će i na koncertu u petak, a na festivalu Zadar classic open air ovog će ljeta nastupiti još jednom.

Koncert će se održati na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. I tom će se prilikom prikupljati dobrovoljni prilozi za uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači. Festival, poznato je, četvrtu godinu za redom organizira Lions klub Zadar u sklopu svoje akcije „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“. Pri tom uživa potporu Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra.

 

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.