Trojica muškaraca osumnjičeni za nedozvoljeno istraživanje i prisvajanje kulturnog dobra Trojica muškaraca osumnjičeni za nedozvoljeno istraživanje i prisvajanje kulturnog dobra
Policijski službenici Odjel organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri muške osobe u dobi od 55, 56 i 59 godina koje se sumnjiči... Trojica muškaraca osumnjičeni za nedozvoljeno istraživanje i prisvajanje kulturnog dobra

Policijski službenici Odjel organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri muške osobe u dobi od 55, 56 i 59 godina koje se sumnjiči za nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra.
Naime, sumnjiči ih se da su u zadarskom zaleđu, na arheološkom lokalitetu nedozvoljeno obavljali arheološka iskapanja na štetu Ministarstva kulture, gdje su ih policijski službenici u subotu poslijepodne zatekli.
U sklopu kriminalističkog istraživanja, kod njih je pronađeno tri detektora za metal, alat za kopanje, dva brončana novčića, 47 komada metalnih predmeta nepravilnog oblika raznih dimenzija, 20-tak fragmenta obojenog stakla i drugi alat.
Uz kaznenu prijavu zbog Nedozvoljenog obavljanja istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra 55, 56 i 59-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.