U CRKVI SV. DONATA Koncert nizozemskog zbora Cantoccasio U CRKVI SV. DONATA Koncert nizozemskog zbora Cantoccasio
Večeras u 19.30 sati u crkvi sv. Donata nastupit će Zbor Cantoccasio iz nizozemskog grada Gemeentea (Buren). Domaćin pjevačima je Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo... U CRKVI SV. DONATA Koncert nizozemskog zbora Cantoccasio

Večeras u 19.30 sati u crkvi sv. Donata nastupit će Zbor Cantoccasio iz nizozemskog grada Gemeentea (Buren).

Domaćin pjevačima je Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić, koje je ujedno i organizator koncerta, a također će se predstaviti i kratkim programom pod ravnanjem dirigenta Tomislava Košte.

Projektni zbor Cantoccasio je osnovan 2006 godine.  Za sve članove zbora su tri stvari zajedničke:  pjevanje, druženje i gostovanja unutar Europe. Teže kvaliteti izvedbe te se jedanput u dva tjedna  sastaju uvježbavajući repertoar pjesama.

Na repertoaru se nalaze zborske sakralne i svjetovne pjesme iz svih vremena kao  glazba iz srednjeg vijeka, ali i glazba Edward Elgar, Mozarta, Vaughan Williams, Clement Jannequin i Johan Wagenaara.

Zborom dirigira Ton Sauer. Rođen je u Amsterdamu, gdje je završio studij ravnatelja zbora kod Matthijs Verbarendse i William Zonderland, a klavir kod Johan Patist.

Ulaz na koncert je slobodan.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.