U EKSPLOZIJI MINE Poginuo pirotehničar Vilson Kulaš iz Biograda U EKSPLOZIJI MINE Poginuo pirotehničar Vilson Kulaš iz Biograda
Pirotehničar tvrtke Mungos razminiranjepoginuo je u eksploziji koja se jutros dogodila u okolici Okučana. Potvrdio nam je to Damir Magdić, direktor Mungosa. “Jedan naš... U EKSPLOZIJI MINE Poginuo pirotehničar Vilson Kulaš iz Biograda

Pirotehničar tvrtke Mungos razminiranjepoginuo je u eksploziji koja se jutros dogodila u okolici Okučana. Potvrdio nam je to Damir Magdić, direktor Mungosa.

“Jedan naš djelatnik je poginuo. Ne bih još otkrivao detalje, upravo sam krenuo javiti njegovoj obitelji“, rekao je Magdić zaDnevnik.hr. U eksploziji osim poginulog pirotehničara nitko drugi nije ozlijeđen.

Iz PU brodsko-posavske su potvrdili da je pirotehničar smrtno stradao tijekom razminiranja. “Danas u prijepodnevnim satima u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj je zaprimljena dojava o smrtnom stradavanju pirotehničara tijekom razminiranja (1974. godište), a prilikom aktiviranja minsko eksplozivnog sredstva, na zapadnom dijelu Psunja”, priopćeno je iz PU brodsko-posavske oko 15 sati.

U priopćenju se dodaje da policajci osiguravaju mjesto događaja te da će očevid tek uslijediti.

Neslužbeno se doznaje da se poginuli pirotehničar Vilson Kula porijeklom iz Biograda, koji se 11 godina bavio poslovima razminiranja.

Od 1996. godine do danas u Hrvatskoj je od eksplozije mina smrtno stradalo 37 pirotehničara. Od eksplozija mina u tom je razdoblju stradalo 590 ljudi, od čega 127 pirotehničara.

  • Ante

    5. listopada 2016. #1 Author

    Saučešće obitelji,a što sad sve vrijedi,kad djeca nemaju oca!!
    A Klemm i neki kako ih nazvati bi se družili sa četnicima iz smrdije….sada Klemma neka nastavi razminiranje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.