U Gradskoj knjižnici u Arbanasima predstavljena knjiga Darija Tikulina U Gradskoj knjižnici u Arbanasima predstavljena knjiga Darija Tikulina
U Gradskoj knjižnici Zadar, Ogranak „Aleksandar Stipčević“ u Arbanasima, u srijedu 8. svibnja 2019. godine knjigu Daria Tikulina “Libri, iz armaruna moga dida Mate... U Gradskoj knjižnici u Arbanasima predstavljena knjiga Darija Tikulina

U Gradskoj knjižnici Zadar, Ogranak „Aleksandar Stipčević“ u Arbanasima, u srijedu 8. svibnja 2019. godine knjigu Daria Tikulina “Libri, iz armaruna moga dida Mate maranguna“, predstavio je književnik Tomislav Marijan Bilosnić. Ovo predstavljanje, kao i više drugih događanja, upriličeno je u programu ovogodišnjih Dana Gospe Loretske, a u organizaciji Društva zadarskih Arbanasa.
„Tikulin u svome „Libru…“ donosi pravu divot slikovnicu glagoljskih pismena, kamenih natpisa, matičnih knjiga, isprava, i sve ono drugo čime možemo zorno ilustrirati glagoljaške tragove i glagoljanje na zadarskome prostoru. Prinoseći nam bogatu građu „iz armaruna dida Mate maranguna“, Tikulin kroz šest poglavlja svoga libra, nudi i rješenja glagoljskih pismena iznimne likovne vrijednosti. U ovom divot izdanju suočeni smo s pravom izložbom svjetlopisa starih i novih glagoljskih natpisa, kao i onoga što je sastavio i učinio sam autor“. – naglasio je Tomislav Marijan Bilosnić.
Uz knjigu „Libri“ Daria Tikulina predstavljena su i izdanja „Arbanaški librić“ i „Arbanaški kalendori Enia Grdovića“, o kojima su govorili Dorian Perović i Dario Tikulin. U glazbenom dijelu ove priredbe nastupio je Oktet „Pieta“ iz Arbanasa.

IMG_20190509_221602

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.