U zadarskoj Gradskoj loži večeras s početkom u 19 sati održati će dvostruka promocija: knjige “Moj Šibenik dušu ima”, šibenskog novinara Ive Mikuličina i CD-a „Kad ti tilo opet...

U zadarskoj Gradskoj loži večeras s početkom u 19 sati održati će dvostruka promocija: knjige “Moj Šibenik dušu ima”, šibenskog novinara Ive Mikuličina i CD-a „Kad ti tilo opet pridam”, ženske klape Skradinke.
Knjiga “Moj Šibenik dušu ima” predstavlja gotovo autobiografski zapis njezina autora Ive Mikuličina, poznatog šibenskog novinara, sportskog djelatnika i glazbenika. To je knjiga o njegovim dojmovima s brojnih putovanja, utakmica, festivala i koncerata, u kojoj autor iskreno potencira ljubav prema rodnom gradu, ali i Dalmaciji. Knjiga, koja je dosad prodana u više od tisuću primjeraka.
– Nemoguće je pisati o Šibeniku, a da se ne dotakneš Splita i Zadra.
Kako pisati o Draženu Petroviću, a da ne spomeneš Stojka Vrankovića – kaže Ivo Mikuličin.
Središnje osobe u Mikuličinovoj knjizi svakako su dvojica legendarnih Šibenčana. Arsen Dedić i Dražen Petrović. Obojica su bili iskreni prijatelji s autorom knjige, pa ćete u njoj otkriti bezbroj detalja, nepoznatih široj javnosti.
– Kad sam poklonio knjigu Arsenovoj družici Gabi Novak, ona mi je iskreno kazala da je zaboravila pola sličica, koje sam zapisao o njezinom suprugu – kaže Mikuličin.

Doznat ćete pikanteriju da je upravo Ivo Mikuličin bio na trenerskoj klupi, kad je Dražen osvojio prvu medalju u životu.
S Arsenom je Mikuličin imao i dugo glazbeno prijateljstvo. Od legendarne klape Šibenik do Bonace. Od vodičkih Bunara do Skradinki.
Sve su to klape, koje je kao voditelj pa i skladatelj „servisirao” Ivo Mikuličin. U Zadru će predstaviti novi nosač zvuka ženske klape Skradinke pod nazivom „Kad ti tilo opet pridam”. Klape, koja traje blizu 20 godina, a koja je u svom uspješnom trajanju osvajala nagrade na svim relevantnim klapskim festivalima: Omišu, Kaštelima i Sinju.
Skradinke će, nema sumnje, pomoći da dvostruka promocija u Gradskoj loži bude tipična dalmatinska večer. S pismom i ćakulom.
Moderator priredbe bit će zadarski novinar Dražen Žura, a prezenter šibenski novinar i glazbeni kritičar Zoran Ševerdija.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.