U GRADSKOJ UPRAVI BIOGRADA ZAPOSLENA 22 SLUŽBENIKA Oporba pita što će ih toliko, kad ništa ne rade?! U GRADSKOJ UPRAVI BIOGRADA ZAPOSLENA 22 SLUŽBENIKA Oporba pita što će ih toliko, kad ništa ne rade?!
Naposljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda, kao i uvijek do sada, vladajući su izglasali sve odluke uz podršku svojih vijećnika. Oporbeni vijećnici prigovaraju im... U GRADSKOJ UPRAVI BIOGRADA ZAPOSLENA 22 SLUŽBENIKA Oporba pita što će ih toliko, kad ništa ne rade?!

Naposljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda, kao i uvijek do sada, vladajući su izglasali sve odluke uz podršku svojih vijećnika.
Oporbeni vijećnici prigovaraju im da bi trebali raditi u interesu građana i imati toliko pristojnosti prema građanima pa pročitati i barem postaviti pitanje o bilo kojoj točci dnevnog reda, i na kraju krajeva raditi u interesu građana, a ne samo dizati ruku po stranačkom ključu.
Naime, oporba (SDP) je tražila da se točka dnevnog reda “prijedlog odluke o donešenju 3. izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Biograda” stavi na posebnu sjednicu kao iznimno važna točka. Uz materijale je traženo da se dostavi pročišćeni tekst izmjena i dopuna i grafički prikaz kako bi se vjećnici mogli pripremiti za diskusije.
Za napomenuti je da su prostorni planovi na uvidu građanima u jutarnjim satima kad većina ljudi radi.
Taj prijedlog nije prihvaćen i ta točka je ostala na dnevnom redu, većinom glasova vladajućeg HDZ-a je prihvaćena.
Slavica Jeličić, SDP-ova vijećnica, komentirajući posljednju sjednicu Gradskog vijeća, kaže:

slavica jelicic“Izvješće o radu gradonačelnika je nešto o čemu nema smisla raspravljati, od svega što je navedeno postaje presmiješno da onaj posao odrađuje gradonačelnik i 22 službenika i 1 namještenik u gradskoj upravi. U oko je upao podatak u izvješću da je “od izdanih koncesijskih odobrenja tijekom sezone 2015.godine uprihodovano 263.350,00 kuna (ali nezna se koliko je koncesijkih odobrenja izdano). Da nije istinito bilo bi sramotno. Na točku dnevnog reda “usvajanje izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom traženo je da se vjećnicima prezentira plan koji je navodno donesen 25.09.2008.godine, ali nije objavljen u službenim glasilima.” – ističe vijećnica Jeličić.

Oporba je imala primjedbi na situaciju da su divlja odlagališta posvuda, da zelenih otoka nema, i da će Grad Biograd morati osigurati sredstva za sanaciju divljih odlagališta. Diskusija se kretala u pravcu prijedloga postavljanja kamera i kažnjavanja građana koji bacaju otpad na mjesta koja nisu za to predviđena (šume, putevi). Vjećnićka pitanja na aktualnom satu su tražena u pisanom obliku.
HDSSD -ako je grad u financijskim problemima da li je bilo potrebno kupovati zemljište od gospodina Radasa za 3.500,000,00 kuna a koje još nije privedeno svrsi i pitanje je kada će biti i da li će biti.
SDP – vezano za kamen sa glavnog gradskog mula koji je bio u kampu Sv. Dominik, netragom je nestao. Usmeni odgovor gradonačelnika je bio da je kamen vlasništvo Županije i da nije upoznat tko ga je uzeo i za što.

Pitanje (SDP) da li Grad ima popis napuštenih kuća i odmarališta koji su ruglo Grada, što se poduzima u smislu dogovora s vlasnicima o uklanjanju istih i da li postoji nekakav plan što poduzeti po tom pitanju, konkretan odgovor nije dan osim da je to nečije vlasništvo i da Grad tu ne može ništa.
Na početku sjednice s dnevnog reda je bez obrazloženja skinuta točka dnevnog reda “prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju” od 1.000,000,00 kuna kod Splitske banke radi pokrića neravnomjernog priliva prihoda.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.