U HNK ZADAR Dominantne žene “Trijadom” Maše Kolar muškarce uče o ljubavi U HNK ZADAR Dominantne žene “Trijadom” Maše Kolar muškarce uče o ljubavi
Plesna predstava “Trijada” nagrađivane autorice Maše Kolar  odigrat će se 25. rujna s početkom u 20 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu Zadar. Riječ je o... U HNK ZADAR Dominantne žene “Trijadom” Maše Kolar muškarce uče o ljubavi

Plesna predstava “Trijada” nagrađivane autorice Maše Kolar  odigrat će se 25. rujna s početkom u 20 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu Zadar. Riječ je o muško-ženskome duetu kojeg je Kolar originalno napravila i izvodila u suradnji s portugalskim plesačem Ricardom Camposom Freireom, a u Zadru će ga izvoditi s hvaljenim članom zagrebačkog Baleta Takuyom Sumitomom. “Trijada” u Zadar stiže kroz suradnju Hrvatskog narodnog kazališta Zadar s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa izvođenje za publiku širom zemlje.

Predstava je inspirirana snažnim, dominantnim ženama koje muškarce uče o ljubavi, a pratimo ih kroz tri odnosa: mladog muškarca i starije žene, muškarca i žene iste dobi te mlade djevojke i starijeg muškarca. Kritika izvedbu opisuje kao plesački raskošnu, punu energičnih kontakata, usuglašenih, izgrađenih, preciznih pokreta i napregnutih mišića, kao neprekidnu bujicu kontrapunktova. Plesačima se na sceni kao izvođači pridružuju i vizažist Dino Baksa te samouka klaviristica Josipa Kukor.

Cijena ulaznice je 20 kuna.

Projekt Plesna mreža Hrvatske dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini, a realizira se izvedbama prethodno selektiranih predstava u hrvatskim nacionalnim kazalištima, na nacionalnim festivalima i drugim institucijama i organizacijama koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske, trenutačnom nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture razvija postprodukciju i uvjete za kontinuiranu javnu prezentaciju cjelokupne plesne produkcije na području Republike Hrvatske.

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske ove su godine realizirana gostovanja u HNK Osijek i Varaždin, na Osječkom ljetu kulture, Splitskome ljetu i Dubrovačkim ljetnim igrama, a do kraja godine planirana su gostovanja u HNK Rijeka, Osijek, Zadar, Varaždin, INK Pula i u Virovitici.

  • Rinalda

    23. rujna 2016. #1 Author

    malo kulture a nije glupost…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.