U KAZALIŠTU LUTAKA ZADAR Predstava “Bitka za Vukovar” U KAZALIŠTU LUTAKA ZADAR Predstava “Bitka za Vukovar”
Zadarska publika u ponedjeljak 21. studenog 2016. godine moći će pogledati prvu predstavu u produkciji braniteljskih udruga. Predstava pod nazivom “Bitka za Vukovar –... U KAZALIŠTU LUTAKA ZADAR Predstava “Bitka za Vukovar”

Zadarska publika u ponedjeljak 21. studenog 2016. godine moći će pogledati prvu predstavu u produkciji braniteljskih udruga. Predstava pod nazivom “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“ održat će se s početkom u 18 sati u Kazalištu lutaka Zadar, a ulaz je besplatan.
Ovo je prva hrvatska edukativna glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Predstava je do sada izvedena u osamdeset gradova, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Hrvatskoj i svijetu. U braniteljskoj predstavi na gledatelja djeluju svjetlosni efekti koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukovi sirene opće opasnosti, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlici i lavež pasa, mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvučnim i svjetlosnim efektima uz prikazivanje filma o obrani Vukovara. predstava-1_crop_800x450
Predstava pruža realističan uvid u herojsku obranu grada Vukovara na način da kombinacijom vizualnih, svjetlosnih i zvučnih efekata gledatelj ima osjećaj da se nalazi u Vukovaru tijekom rata. Posebna svjedočanstva o obrani grada gledatelji dobivaju od dvojice sudionika bitke za Vukovar Damira Plavšića i Damira Markuša.
Uz uigranu braniteljsku postavu na pozornici, nastupit će i posebni gosti – KUD “Radovin“, KUD “Privlaka“ i mješovita klapa “Koporan“ Poličnik.
Tom će prigodom biti predstavljene i dvije nove knjige “58 – HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca“, autora Damira Markuša te “Bitka za Vukovar“ autora Damira Plavšića.

Pokrovitelji i suorganizatori predstave su Zadarska županija, Grad Zadar, HVIDR-a Zadar i URV 84. GBO TERMITI Zadar.

  • via magna

    15. studenoga 2016. #1 Author

    Zajedno u ratu, zajedno u miru.HOS je dolazio prvi i odlazio zadnji.Čestitke na predstavi i knjigama.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.